Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Aligots celebra 25 anys amb una programació especial oberta a la ciutadania durant el 2023

L’entitat va néixer el 1998 a Girona i ha rebut nombroses distincions per a la pràctica de curses d’orientació en els darrers anys

Fotografia de la trobada

L’entitat Aligots Club Esportiu de Curses d’Orientació celebrarà el seu 25è aniversari l’any vinent. Per commemorar-ho, el club ha preparat una programació especial al llarg del 2023 oberta tant als socis i sòcies com a tota la ciutadania, i que se sumarà a les activitats i curses habituals promogudes per l’entitat. 

L’objectiu de la proposta és animar el conjunt de la població gironina a practicar l'orientació esportiva. Aquesta tarda, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha rebut diversos membres del club per felicitar-los per la trajectòria i per la proposta. Concretament, el regidor s’ha trobat amb el president dels Aligots, Marc Amat; amb la vicepresidenta, Clara Finazzi; amb els expresidents Roger Vives i Narcís Pou, i amb l’expresidenta Rose Kowalski.

Vull destacar la important tasca de promoció d’aquest esport que porta a terme el club Aligots Club Esportiu de Curses d’Orientació, tant en la categoria absoluta com de base. Aquest treball permet a esportistes de l’entitat assolir destacats èxits, tant en l’àmbit nacional com internacional”, explica el regidor Àdam Bertran.

Tres de les activitats programades ja tenen data. La primera serà la Rogaine Ciutat de Girona, inclosa en el calendari de Copa Catalana, amb sortida des del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau i arribada a la Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter, i que es farà el 19 de febrer. En segon lloc, hi haurà la Cursa Popular d'Aniversari, amb sortida, arribada i festa de celebració final als jardins de Fora Muralla, que tindrà lloc el dia 8 de juliol i, finalment, la Cursa Popular de Fires de Girona a la Vall de Sant Daniel, que es farà coincidint amb les Fires de Sant Narcís el dia 29 d’octubre.

La programació també inclou més propostes que encara no tenen calendari fixat. Entre altres, destaca l’acte de celebració dels 10 anys de l’Escoleta d’Orientació a Girona durant l’hivern del 2023; la Cursa dels Instituts, que es farà a la primavera, i la Cursa de Commemoració dels 25 anys, prevista entre el desembre del 2023 i el gener del 2024. Aquesta prova recuperarà el format dels inicis del club, amb sortida i arribada al Campus de la Universitat de Girona (UdG), on va néixer Aligots, i serà la cloenda de l’any de celebració.

L’entitat Aligots Club Esportiu de Curses d’Orientació va néixer el 8 de juliol de 1998 amb l’objectiu de participar en competicions i promocionar i difondre de l’esport d’orientació. Des d’aleshores, primer com a club vinculat a la UdG i, després, com a organització independent, ha organitzat i participat en curses d'O-peu, Rogaining, MTB-O i raids d’aventura de Copa Catalana, campionats de Catalunya, lligues espanyoles, competicions internacionals i curses populars, obtenint bons resultats. Actualment, compta amb més de 350 socis i sòcies de totes les edats i nivells esportius, i ha rebut nombroses distincions en els darrers anys, tant per al club com per a corredors i corredores individuals. Destaca el títol de Campió de Catalunya de Clubs d’Orientació a Peu, que ha rebut en quatre edicions diferents, els anys 2016, 2018, 2021 i 2022. A més, Aligots ha apostat per fomentar l’esport base amb l’escoleta per a infants, que enguany celebra 10 anys a Girona; els Falcons per al jovent; entrenaments d’adults, i tecnificació d’alt nivell, amb la selecció d’Aligots. 

El club també promociona les curses d’orientació a diversos instituts i centres escolars de Girona, organitza diferents campionats i esdeveniments locals, i comparteix la passió per les proves d’orientació amb la ciutadania, proporcionant circuits fixos d’orientació a la ciutat, de dificultat baixa i aptes per a totes les edats i públics, que permeten descobrir la ciutat i el seu entorn natural d'una manera divertida i entretinguda, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.