Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la 14a edició del Projecte Rossinyol a Girona amb la participació de 66 alumnes

Aquesta tarda, a les 17.30 h, el Centre Cultural la Mercè acollirà l’acte d’inici del nou curs

Un total de 66 alumnes participaran en la catorzena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona. Aquesta tarda, a les 17:30 h, es donarà el tret de sortida d’aquest nou curs 2022-2023 amb un acte al Centre Cultural La Mercè de Girona presidit pel regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i per la vicerectora d’Estudiants, Mobilitat i Ocupació de la Universitat de Girona (UdG), Sara Pagans.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari d’estudiants universitaris que fan de mentors/es i acompanyen al llarg de tot el curs a un/a alumne/a d’una escola o institut de la ciutat.

Creiem en aquest projecte i en la força que té, ja que és un referent positiu d’inclusió social a la ciutat i és una de les actuacions i propostes que l’Ajuntament defensa i desenvolupa en el marc de Girona com a ciutat educadora”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran.

L’Ajuntament de Girona col·labora amb aquest projecte d’integració social, cultural i lingüística d’alumnat nouvingut a la ciutat i al llarg d’aquests catorze anys s’ha pogut estendre a més centres de la ciutat arribant a cada barri de la ciutat. Aquesta fita ha estat un èxit compartit i s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius de la ciutat. Cal destacar també que aquest projecte d’acollida d’infants i joves nouvinguts a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d’inclusió social que impulsa l’Ajuntament en el marc del reconeixement de Girona Ciutat Amiga de la Infància.

Aquest curs, participaran al Projecte Rossinyol 33 estudiants universitaris i 33 alumnes de les següents escoles i instituts de la ciutat: Escola Annexa - Joan Puigbert, Carme Auguet, Àgora, Josep Dalmau i Carles, Santa Eugènia, Pericot, Cassià Costal, Taialà, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Institut Ermessenda de Girona i Institut Santa Eugènia.

Durant els propers sis mesos els mentors i mentores i els mentorats i mentorades compartiran vivències, intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d’origen de l’alumnat dels centres educatius i passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català i participaran en diverses activitats del barri i de la ciutat, entre d’altres. 

Al llarg dels últims anys han participat en el Projecte Rossinyol més de 1.500 alumnes de primària i secundària i 1.500 estudiants de la UdG a més de 14 municipis de les comarques gironines. Segons el coordinador del projecte, Òscar Prieto, “la participació de la ciutat de Girona ha estat puntal i amb l’aposta pel Projecte Rossinyol es fomenta tant la inclusió lingüística, educativa i social dels adolescents d'origen estranger com el servei del nostre estudiantat”.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.