Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona celebra les Jornades Imatge i Recerca enfocades a la intel·ligència artificial

Aquest dimecres començarà la 17a edició de l’esdeveniment, que recupera el format presencial

Quatre imatges del fons Fotografia Unal del CRDI que el col·lectiu Estampa ha modificat a través de la intel·ligència artificial i el cartell de les Jornades

L’Ajuntament de Girona celebrarà aquesta setmana, entre el 16 i el 19 de novembre, una nova edició de les Jornades Imatge i Recerca, també anomenades Jornades Antoni Varés, que enguany recuperen el format presencial després que el 2020 s’haguessin de modificar a causa de la pandèmia. Enguany, un dels temes que centrarà les ponències és el de la intel·ligència artificial aplicada al món de la imatge.

El plat fort de les Jornades tindrà lloc dijous i divendres al Palau de Congressos de Girona amb la presentació de les ponències, experiències i comunicacions; mentre que dimecres i dissabte es realitzaran els tallers a l’edifici de l’Arxiu Municipal de Girona. 

Enguany s’han inscrit a l’esdeveniment 166 persones de 16 nacionalitats diferents: Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Cuba, Espanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Mèxic, Països Baixos, Portugal, Qatar, Suècia i Suïssa. Els actes del programa inclouen 4 ponències, 4 experiències, 2 tallers, 19 comunicacions i 8 participacions a la tribuna d’experiències, a més d’un espai de debat i del Memorial Ángel Fuentes.

Pel que fa a les ponències, aquestes començaran aquest dijous amb la intervenció del membre de l’Escola de Computació de la Universitat de Berlín Yalemisew Abgaz, que tractarà dels usos de la intel·ligència artificial en el desenvolupament de la web semàntica. Tot seguit tindrà lloc la ponència del conservador de fotografia de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) Gustavo Lozano, que tractarà un altre aspecte relacionat amb la intel·ligència artificial, en aquest cas, la seva aplicació en la identificació dels processos fotogràfics en el context del treball arxivístic. 

El mateix matí tindrà lloc la presentació del Memoo, la institució que centralitza els treballs de digitalització i emmagatzematge del patrimoni audiovisual de Flandes, a càrrec de Brecht Declercq; i tot seguit les experiències del col·lectiu Estampa en l’ús dels fons del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) en els seus projectes de machine learning. El mateix dijous, a la tarda, es presentaran les experiències dels arxius fotogràfics del Comitè Internacional de la Creu Roja, a càrrec de Damián González, i del FEDAC, l’arxiu de fotografia històrica de Canàries, a càrrec de Gabriel Betancor.

El divendres començarà amb la ponència dels representants del Laboratori d’Humanitats Digitals de la Universitat de Basilea Peter Fornaro i Vera Chiquet, que acostaran diverses iniciatives en fotografia computacional, com l’International Image Interoperability Framework (IIIF). A continuació intervindran els advocats Josep Matas i Ariadna Matas, que donaran a conèixer la darrera legislació de la Unió Europea en matèria d’imatge i propietat intel·lectual. 

Tot seguit serà el torn de la taula rodona i espai de debat al voltant del dret a la protecció de la imatge de les persones, que estarà moderat pel cap de secció de Fotografia i Audiovisuals de l’Ajuntament de Girona, David Iglésias, i comptarà amb la participació de l’advocada de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Marta López; l’arxiver de l’International Committee of the Red Cross (ICRC) Damián González; i l’advocat i expert en drets d’imatge i propietat intel·lectual Josep Matas. 

La tarda del divendres estarà reservada per a la presentació de comunicacions i tribunes d’experiències, que es farà simultàniament a dues sales del Palau de Congressos.

Les ponències, experiències i comunicacions s’han publicat en el llibre d’actes de les Jornades. Aquestes es vénen celebrant de forma biennal des de 1990, i s’han convertit en un referent imprescindible per als professionals de l’àmbit de la imatge, en un sentit ampli, i dels arxius fotogràfics i audiovisuals en particular. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.