Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona proposa limitar a un 15% el nombre màxim d’habitatges turístics per sector 

L'objectiu és votar en el Ple de dilluns que ve una modificació puntual del Pla General per a la regulació dels habitatges d'ús turístic per limitar al 15% el màxim d’HUT a cada sector. Es permetrà una excepció a aquest topall el cas d’una gran rehabilitació d’un edifici residencial sencer que inclogui la instal·lació d’un ascensor, ja que en aquests casos es podrà destinar la primera planta a ús turístic.

El govern de l’Ajuntament de Girona proposa limitar a un 15% el nombre màxim d’habitatges turístics que hi pot haver a cada sector de la ciutat. La mesura es fa a través d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que està previst que passi pel Ple municipal ordinari del proper 14 de novembre amb caràcter d’urgència. Aquest matí, el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, ha explicat la proposta.

“L’objectiu d’aquesta mesura és regular aquest tipus d’activitat per tal de buscar l’equilibri entre el dret a l’habitatge i l’activitat econòmica vinculada al turisme; evitant possibles distorsions en l’accés a l’habitatge, sobretot en el mercat de lloguer; afavorint també la convivència ciutadana entre residents i turistes, i preservant la qualitat de l’espai públic”, ha ressaltat el regidor.

Amb aquesta proposta, a l’àmbit del Pla Especial del Barri Vell (zona que comprèn el Barri Vell i part del Mercadal) ja no es podran admetre comunicats per a pisos turístics, ja que el sector ja supera el llindar marcat. En concret, dels 3.287 habitatges que hi ha, un 15,06% estan destinats a ús turístic. La proposta inclou l’àmbit del Pla Especial, que abasta més enllà del Barri Vell i també comprèn les zones del Mercadal més pròximes, per evitar augmenti la pressió de sol·licituds de pisos turístics en els carrers adjacents al nucli antic com a efecte del topall establert.

Aquest topall del 15% tindrà una excepció en què sí que s’admetran comunicats tot i sobrepassar el límit. Es tracta dels casos en què hi hagi una gran rehabilitació d’un edifici sencer on el bloc es destini a habitatge i l’obra incorpori criteris d’accessibilitat afegits, com la instal·lació d’un ascensor. En aquests casos es permetrà destinar la primera planta del bloc a habitatge d’ús turístic. L’objectiu és facilitar la rehabilitació d’edificis sencers d’habitatges que d’altra manera difícilment serien objecte d’actuacions de renovació d’aquesta envergadura.

Aquest percentatge del 15% es considera adequat per tal de garantir l’equilibri entre l’allotjament residencial i el turístic. Dels 48.761 habitatges de la ciutat, hi ha 764 habitatges d’ús turístic, segons les dades disponibles a dia d’avui. 

Dades de llicències de pisos turístics i cases compartides per sectors
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.