Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per a equipament relacionat amb les noves tecnologies

La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 1.363,63 € al Museu d’Història de Girona, en la convocatòria de subvencions a museus i col·leccions de les comarques de Girona per a l’adquisició d’equipaments relacionats amb les noves tecnologies (2022).

El Museu d’Història de Girona ha dedicat la subvenció a adquirir equips audiovisuals per al refugi antiaeri del jardí de la Infància, i per a la sala dedicada a la Guerra Civil.

El Museu d’Història de Girona amb l’import atorgat ha adquirit un projector WIEWSONIC PA503W, altaveus PC autoamplificats LOGITECH i reproductor digital DVD amb entrada USB i comandament a distància, amb destí al refugi antiaeri del jardí de la Infància. Aquest projector permetrà la projecció de l’audiovisual “Amagats sota terra” sobre testimonis de la Guerra Civil i els bombardejos a Girona, i que complementa la visita a aquest espai de Memòria Democràtica, extensió del Museu. També s’ha invertit l’import de la subvenció per adquirir un monitor per cartelleria digital LG SM3G que s’emplaçarà la sala de la Guerra Civil, del Museu, per tal de complementar l’espai que mostra els dibuixos sobre la Guerra de l’alumnat de l’escola Carles Marx, l’any 1937, i es podrà projectar l’audiovisual que contextualitza aquests dibuixos.

El Museu d’Història de Girona treballa per la recuperació i la difusió de la memòria col·lectiva i ha apostat per l’accessibilitat dels seus recursos audiovisuals.

Amb aquesta subvenció de noves tecnologies de la Diputació de Girona i de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’ha pogut fer accessible “Amagats sota terra” a persones sordes i amb pèrdua auditiva. EI diumenge 6 de novembre, per Fires de Girona, es va presentar la versió original en català amb subtítols en català i llengua de signes catalana, durant la jornada d’obertura del refugi antiaeri del jardí de la Infància, de cada primer diumenge de mes.

El document excepcional recull les experiències viscudes durant els bombardejos de Josep Vicens, Catalina Roig, Paco Torres, Amparo Ribugent, Cinto Paredes, Gori Grandes, Josep Tarrés, Montserrat Dalmau, Francina Boris, Leonarda Masset, Maria Rosa Julià, Maria Vallés, Jaume Teixidor, Enric Mirambell, Josep Lidon, Ramon Feliu, Maria Baulida, Pilar Baulida, Manel Baulida, Enriqueta Baulida i Albert Casellas. Malauradament, en aquests darrers anys la majoria ja han traspassat, però ens queden aquestes entrevistes per preservar la nostra història recent i fer-ne difusió a les noves generacions. 

Trobareu la versió original amb subtítols en castellà i llengua de signes castellana, així com la subtitulació a l’anglès i al francès al web www.girona.cat/museuhistoria dins l’apartat recursos.

Subvencionat per:

 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.