Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona realitza l’acte en record de les persones difuntes al cementiri vell

L’alcaldessa de Girona ha presidit la tradicional ofrena floral al cementiri vell de la ciutat amb motiu de la diada de Tots Sants acompanyada de diversos regidors i regidores del consistori

Acte en record de les persones difuntes.

L’Ajuntament de Girona ha realitzat avui el tradicional acte en record de les persones difuntes de la ciutat, que es fa cada any coincidint amb la diada de Tots Sants. Ha tingut lloc al cementiri vell de Girona i ha estat presidit per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. També ha comptat amb l’assistència del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; de la portaveu del grup municipal del PSC, Sílvia Paneque, així com de diversos regidors i regidores de l’equip de govern (JxCat i Esquerra), de Guanyem Girona i del PSC, i ciutadania a títol individual. 

Després de l’ofrena floral amb l’escut de la ciutat com a gest de reconeixement als difunts i a les difuntes, s'ha fet un minut de silenci. Tot seguit, les autoritats han visitat el nou espai de dol del cementiri destinat a les persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal. També han visitat el mur on hi ha els noms de víctimes de la repressió i persones que van ser afusellades durant el franquisme. 

"Sempre és bo tenir un record especial i sentit per tots els gironins i gironines que ens han deixat, tant per les persones properes com per la ciutadania en general que ha construït la nostra ciutat. Enguany, des de l'Ajuntament i gràcies a una moció aprovada pel Ple comptem amb un nou espai dedicat a unes persones que la seva mort era afrontada com un tabú, em refereixo al dol perinatal, gestacional i neonatal. Dotar el cementiri d'un espai on mares i pares tinguin un lloc on expressar-se i poder viure aquest dol dels seus fills i filles és important", ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.