Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fundació Metalquimia realça la cultura, l’educació i la "creativació" com a llavors per tenir un món millor en el pregó de les Fires de Sant Narcís

El tret de sortida de la programació ha comptat amb l’actuació de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

Pregó de les Fires de Sant Narcís.

La Fundació Metalquimia ha donat el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís realçant la cultura, l’educació i la 'creativació’ com a llavors per tenir un món millor en el pregó de les Fires de Sant Narcís 2022. L’entitat ha estat escollida com a pregoners per la seva implicació amb la vida social, educativa i cultural de la ciutat, amb projectes com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o el joc de la creativació, paraula que es van inventar i que prové de la unió dels mots creativitat i innovació. 

El vicepresident de la fundació, Josep Lagares, ha realitzat el discurs inaugural des del balcó de l’Ajuntament de Girona al costat de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de diversos regidors i regidores del consistori i de membres de la família Lagares. 

“Tenim moltes ganes de Fires de Girona. El temps acompanya, i ho tenim tot a punt perquè tothom pugui gaudir de les activitats que hem preparat en col·laboració amb les entitats de la ciutat. Amb el pregó a càrrec de la família Lagares i la Fundació Metalquimia volem posar en valor precisament aquesta col·laboració entre Ajuntament i teixit social i econòmic de Girona per treballar en favor de la ciutat, en un exemple de l’ambient i l’esperit amb què vivim les festes de Sant Narcís. Desitjo una molt bona festa i que les gaudim com sempre amb la família i els amics”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.  
 
“Mitjançant l’impuls de la cultura, de l’educació i de la ‘creativació’ volem posar la nostra llavor per a transformar cors i mentalitats que ens portin a crear un futur una miqueta millor. En definitiva, són petites accions, llavors, que aspiren a grans transformacions”, ha afirmat Lagares, tot fent una crida a recuperar la il·lusió. “Ens cal ser més valents i proactius que mai! Som davant de nous paradigmes i, com més d’hora acceptem aquestes noves realitats, més ràpida serà la recuperació i n’aprofitarem les oportunitats. Es tracta de ser activistes, de fer que les coses passin, en lloc d’esperar que passin... ara és l’hora de recuperar la il·lusió en les persones i sobretot de recuperar la il·lusió pel país”, ha ressaltat. 

El pregó ha estat amenitzat per tres interpretacions de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya dirigides per Francesc Cassú. Repartits per tres balcons de la plaça del Vi, els membres de l’orquestra han interpretat la sardana “Girona 1800” (fanfàrria), “Girona M’enamora” i “Alegria que és Festa Major”.
 
La festa d’inici de les Fires de Sant Narcís ha començat a les 18 h amb les cercaviles dels gegants i capgrossos de Girona, que han sortit de quatre punts diferents de la ciutat: el parc de Vista Alegre, la plaça de Miquel Santaló, la plaça de l’U d’Octubre de 2017 i la plaça de la Independència. Les quatre desfilades s’han unit a la plaça de Catalunya per anar juntes cap a la plaça del Vi, on hi ha hagut els tradicionals balls dels Gegants de Santa Eugènia de Ter i dels Gegants de l’Esquerra del Ter, de la Mula Baba, les Bastoneres, els Dragolins, el Beatusaure, el gegant Gerió i el Petit Drac Major.  
 
Un cop acabat el pregó, hi ha hagut els balls de l’Àliga, dels Capgrossos i dels Gegants de Girona. Després de l’habitual pluja de mosques i capgrossos, s’ha fet el retrò de petards a la plaça del Vi i s’ha encès l’anella de foc.

Text del pregó
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.