Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona s’uneix a la xarxa de “Municipis agermanats pel vidre”

Es tracta d’una iniciativa d’Ecovidrio per reconèixer aquest material i les poblacions que hi tenen una relació històrica. L’acció té lloc coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional del Vidre declarat per l’ONU aquest 2022 i busca fomentar la recollida selectiva.

Fotografies de la trobada

L’Ajuntament de Girona s’ha unit a la xarxa de “Municipis agermanats pel vidre”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio amb l’objectiu de reconèixer aquest material i les poblacions que hi tenen una relació històrica. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recollit aquest migdia la clau de vidre reciclat de la ciutat, símbol d’aquesta aliança simbòlica, en un acte en què han participat també el regidor de Neteja i Recollida de Residus, Eduard Berloso, i la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Silvia Mayo. Es tracta d’una clau de talla única de 24 cm, fabricada de forma artesanal, a partir de vidre reciclat, pels mestres vidriers de la Real Fábrica de Cristales de La Granja.

L’acció té lloc coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional del Vidre declarat per l’ONU aquest 2022 i busca comprometre els ajuntaments a potenciar la recollida selectiva dels envasos de vidre a través del contenidor verd, en un context marcat per la necessitat de fomentar la transició cap a un model circular.

“A Girona som líders en recollida selectiva de residus i un model de gestió i d’implementació de sistemes de recollida que és exemple per a altres ciutats. Amb aquesta adhesió, volem demostrar la voluntat i compromís de vetllar per fomentar el reciclatge del vidre i de la resta de residus a la ciutat”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Girona ha estat escollida com un exemple de ciutat vinculada històricament amb el vidre, ja que durant el moviment del Modernisme i del Noucentisme aquest material es va utilitzar repetidament per decorar alguns edificis i cases particulars. Una de les mostres d’aquesta pràctica es pot veure en les obres de l’arquitecte Rafael Masó, qui va fer ús dels vitralls en els seus dissenys, entre altres exemples.

“Municipis Agermanats pel Vidre” és una campanya d’Ecovidrio en col·laboració amb el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Agrupación Nacional de Reciclado de Vidrio (ANAREVI), i la Asociación de Fabricantes de Envases de Vidrio (ANFEVI ). Fins ara, a més de Girona, s’han adherit a la proposta una trentena de localitats com Burgos, València, Lleó, Mataró, Llodio, Palma, El Prat de Llobregat, Màlaga, Alcorcón i el Real Sitio de San Ildefonso, entre d’altres.

Segons les últimes dades oficials de 2021, els ciutadans i ciutadanes de Girona van dipositar als contenidors més de 2.300 tones de residus d’envasos de vidre, que suposa una mitjana de 23 kilograms per habitant (equivalent a uns 80 envasos). La ciutat compta amb un total de 379 contenidors de vidre, una ràtio de 269 habitants per contenidor. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.