Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament engega una campanya per donar a conèixer el vocabulari propi de les Fires de Sant Narcís

La proposta, que compta amb material adreçat tant als infants com als adults, té per objectiu que tothom se’l faci seu

Cartell de la campanya

L’Ajuntament de Girona ha engegat per aquesta edició de les Fires de Sant Narcís una campanya de difusió del vocabulari propi de la Festa Major de la ciutat. Sota el lema “Les Fires mot a mot”, el consistori publicarà cada dia de Fires, a través de les xarxes socials i d’anuncis als mitjans de comunicació, una paraula diferent associada a l’esdeveniment. Totes s’acompanyaran amb l’explicació d’alguna característica o curiositat per tal de promoure’n la consulta al web. Amb aquesta campanya, l’Ajuntament vol aconseguir que la ciutadania es faci seu el vocabulari de Fires.

Més enllà de les 10 paraules que es publicaran aquests dies, al web municipal s’hi podrà consultar el conjunt complet del vocabulari de Fires. Els mots “firaire”, “cavallets” o “garapinyada”, o les expressions “no ho duria a fira” i “per Sant Narcís, cada mosca val per sis”, són alguns dels que es recolliran al web. Hi haurà un total de 127 paraules i expressions, classificades en 8 àmbits temàtics, i s’hi poden trobar tant paraules que formen part de qualsevol celebració o fira com paraules característiques de les Fires de Sant Narcís, moltes relacionades amb la imatgeria festiva i els actes i celebracions propis de la ciutat.

A més, per fer arribar les paraules de Fires a tothom, la campanya s’adreçarà també als infants. En aquest sentit, s’ha dissenyat una làmina plegada titulada “Per Sant Narcís cada mosca val per sis!” amb la qual, a través de diverses activitats, la mainada podrà familiaritzar-se i jugar amb algunes paraules característiques de la Festa Major de Girona. La làmina es distribuirà a les escoles i en diferents punts de la ciutat.

Aquesta iniciativa s’inscriu dins la campanya ‘Fires en català’ que s’impulsa cada any des de l’Ajuntament de Girona, a través del Servei de Dinamització Lingüística, per fomentar la presència del català a les parades i atraccions de Fires, tant en la cartelleria i retolació com en l’espai sonor”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats, qui ha destacat que “amb el vocabulari de Fires es pretén fer un pas endavant i fer-ne partícip la ciutadania”. “Fires en català” compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Podeu consultar el vocabulari de Fires al web municipal.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.