Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El NEU! Festival durà a Girona i a Salt una trentena de propostes culturals entre novembre i gener 

Després de dos anys de pandèmia, l’esdeveniment torna a les sales de concerts i estrena el NEU! PRO, un espai de trobada per al sector musical. Carolina Durante, Mishima, Tarta Relena, Rufus T. Firefly, Ferran Palau o Ernest Crusats (La Iaia), entre les propostes musicals més destacades de la novena edició.

Imatge de la roda de premsa

La 9a edició del NEU! Festival durà a Girona i a Salt una trentena de propostes culturals entre el 26 de novembre de 2022 i el 28 de gener de 2023. L’esdeveniment, que comptarà amb una programació més àmplia i diversificada que en anys anteriors, oferirà 22 concerts i una desena d’activitats paral·leles. El vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira, i el director del festival, Xebi Salvatella, han presentat les novetats d’aquest 2022-2023.

“El festival creix, i això és sinònim que la cultura guanya múscul després de dos anys d’una forta patacada per la pandèmia. Des de l’Ajuntament de Girona tenim clar que, com a servei públic hem de seguir oferint eines per al seu foment, per al creixement de les persones, i hem de potenciar la cultura com a motor social i econòmic per a la Girona del futur”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats.

Per la seva banda, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que “el NEU! Festival és un certamen que fuig de les etiquetes més estereotipades i posa en un mateix cartell artistes que amb tota seguretat poden interessar tant a entusiastes del pop com al públic amant del jazz i la clàssica. I com cada any conjuga propostes emergents i figures consolidades del panorama musical català”. Piñeira ha afegit que “des de la Diputació de Girona és un orgull donar suport a aquest festival no internacional de música i altres arts. El nostre compromís amb la cultura, ara i abans que arribés la COVID-19, sempre ha estat ferm perquè creiem en els festivals com a motor cultural, econòmic i social de les comarques gironines”.  

Després de dos anys amb les sales de concerts tancades per la pandèmia, el festival programarà a La Mirona de Salt, a la Sala YEAH! de Girona i, per primera vegada, al Sunset Jazz Club. A més, l’esdeveniment continua apostant per treballar en xarxa i crear sinergies amb altres actors culturals i en aquesta edició oferirà activitats als equipaments o esdeveniments següents: L’Estació Espai Jove, el Mercat de La Volta, l’Auditori de Girona, el Teatre de Salt, el Teatre Municipal de Girona, La Planeta, La Marfà - Centre de Creació Musical, el Centre Cultural La Mercè, o el festival Temporada Alta, entre d’altres.

De la programació, cal destacar la parada en la gira de Carolina Durante; el concert especial de Nadal de Mishima; el final de gira a Girona de Tarta Relena; la presentació del primer disc en solitari del líder de La Iaia, Ernest Crusats, o el darrer concert de Ferran Palau abans que l’artista enceti un període de pausa musical. Una de les propostes més esperades és la cloenda del festival a La Mirona, que es farà la nit del 28 de gener i que recupera les actuacions que es van haver de cancel·lar l’any passat per la COVID-19, i on actuaran Rufus T. Firefly -que estrena a Girona el nou disc-, Ferran Palau, Chaqueta de Chándal, B1N0, Xebi SF, Gáldrick o Iris Deco.

Al YEAH! hi tindran lloc les actuacions dels gironins Aliment i del duet manlleuenc L’Hereu Escampa. La sala també acollirà la nova proposta de Xicu, el sobrenom escollit per Cesc Valverde, bateria i productor de Ginestà, que presenta el seu primer treball en solitari. Al Sunset Jazz Club, el festival hi programa el concert de la formació Monodrama.

Mantenint l’esperit d’impulsors de la cultura alternativa a Girona, el NEU! segueix apostant per la creació i el talent emergent en combinació amb propostes destacades de l’escena nacional i espanyola. Així, s’ha programat el documental La O, que relata el procés creatiu del debut del tàndem de Jordi Fornells (Hermano Loco) i el guitarrista Mario Mas, un treball que precisament estrenaran amb un concert a La Planeta el 13 de gener, i la presentació de l’espectacle familiar de teatre sonor El lloc del desig, premiat amb les beques KREAS de l’Ajuntament de Girona, en col·laboració amb el Teatre Municipal de Girona, el proper 15 de gener. A més, Gáldrick, del Segell discogràfic NEU!; Selva Nua, la nova aposta del segell Bankrobber; Remei de Ca la Fresca; Eli Rodríguez, o Maria Hein seran alguns dels artistes emergents -molts d’ells gironins- que tindran un lloc al cartell del festival al costat d’altres propostes més consolidades.

Més enllà de les actuacions, la principal novetat d’aquesta any serà la primera edició del NEU! PRO, un espai de trobada per a la indústria musical que se celebrarà els dies 27 i 28 de gener al Centre Cultural La Mercè de Girona. La programació, que l’organització desvetllarà properament, inclourà ponències, taules rodones, showcases o retransmissions de podcast en directe. El NEU! PRO es vol centrar en el perfil musical del festival i pretén ser un punt de trobada tant per a la indústria musical com per a creadors.

Les entrades ja estan disponibles al web del festival www.neuhome.org

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.