Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova el projecte “Menja’t Girona” que inclou la rehabilitació de l’antic taller de can Marfà

El Ple ha donat llum verda al projecte de turisme sostenible, gastronòmic i de natura de les hortes de Santa Eugènia i les ribes del Ter. L’edifici situat al costat de La Marfà es convertirà en un espai de foment del sector de la pagesia i de les activitats hortícoles

L’Ajuntament de Girona ha aprovat per Ple municipal el projecte “Menja’t Girona”, el qual inclou la rehabilitació de l’antic taller de can Marfà. Aquests treballs tenen per objectiu convertir l’edifici en un espai de foment del sector de la pagesia i les activitats hortícoles de l’entorn. El Ple municipal ha aprovat avui el projecte, així com el seu pressupost amb els vots a favor de l’equip de govern (format pels grups municipals de Junts i Esquerra), del PSC i del regidor no adscrit.  

“És un projecte enfocat en el turisme sostenible, gastronòmic i de natura amb l’objectiu de desenvolupar i fomentar el patrimoni natural, gastronòmic, hortícola i cultural i també arquitectònic i urbanístic. Aquest projecte pretén desenvolupar un producte turístic més diversificat i amb un valor afegit: contribuir a l’economia circular, a la producció de proximitat i també a l’agroturisme, millorar l’accessibilitat universal i millorar la monitorització dels fluxos turístics. Aquest projecte és una gran oportunitat per Girona perquè es planteja com un projecte integral de ciutat amb un fort component integrador, cohesió social i territorial, transformador del territori, innovador, dinamitzador, educador i creador de noves oportunitats”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

Aquest edifici, situat al costat de l’antiga fàbrica La Marfà, es rehabilitarà de manera sostenible i respectuosa, per implementar un espai de foment del sector emergent de la pagesia i de les activitats hortícoles de Girona i entorn territorial. L’espai donarà un valor afegit al projecte “Menja’t Girona”, el qual té per objectiu convertir les hortes de Santa Eugènia en el motor del turisme sostenible de la ciutat. 

El cost del projecte “Menja’t Girona” ascendeix fins als 4.205.262,50 euros, dels quals 3.499.721,10 euros provenen dels fons europeus NextGeneration. El període d’execució de les actuacions és de tres anys, fins al 2025. Els 705.541,40 euros restants seran finançats per l’Ajuntament de Girona entre el 2023 i el 2024. En concret, 688.000 euros aniran destinats a rehabilitar l'antic taller de can Marfà i 17.541,43 euros per posar en valor els productes hortícoles locals de les hortes de Santa Eugènia. 

“Menja’t Girona” és un projecte enfocat  al turisme sostenible, gastronòmic i de natura amb l'objectiu de desenvolupar a les hortes de Santa Eugènia i a les ribes del Ter una experiència turística completa que enllaci patrimoni natural, gastronòmic, hortícola, cultural i arquitectònic-urbanístic, a fi de consolidar Girona com a destinació turística sostenible. Pretén ser un projecte integrador, transformador i innovador que busca diversificar l’oferta i els espais turístics de la ciutat cap a altres barris per així oferir noves experiències més enllà del centre històric i enfocades al turisme sostenible. També vol contribuir a millorar la connexió de l’entorn natural amb noves vies, i a reforçar la cohesió social del barri de Santa Eugènia generant activitat que repercuteixi a la zona. Alhora pretén potenciar els productes de circuit curt de consum de les hortes de Santa Eugènia i l’economia circular.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Component núm. 14 del PRTR, Pla de modernització i competitivitat del sector turístic. 


Projecte finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i per la Unió Europea - NextGenerationEU.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.