Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona restaura les escultures de Fidel Aguilar i de Fuses i Viader

Els treballs han consistit en l’aplicació de mesures de conservació preventiva i de neteja de les peces “Imploració” i “Homenatge a Salvador Espriu”.

L'escultura "Imploració" després de la restauració

L’Ajuntament de Girona ha restaurat durant la segona quinzena de setembre les escultures gironines Imploració, de Fidel Aguilar, i Homenatge a Salvador Espriu, dels arquitectes Josep Fuses i Josep M. Viader. Els treballs han consistit en l’aplicació de mesures de conservació preventiva i de neteja per a la protecció i salvaguarda del patrimoni artístic a l’espai públic de Girona. Tot just fa uns dies el consistori va finalitzar els treballs de restauració de les escultures Capsa de llum, de Jaume Plensa, i Homenatge a Pau Casals, de Piculives, que es van fer durant l’estiu.

“Seguim amb el conjunt d’accions que tenen com a objectiu mantenir i cuidar l'art urbà, que és patrimoni de la nostra ciutat”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats. “És un treball de dignificació de l’obra i l’artista que la va crear, contribuint, alhora, a posar en valor la riquesa escultòrica a la ciutadania per tal que tothom la pugui conèixer, valorar-la i tenir-ne cura”, ha afirmat Ayats.

En el cas de l’escultura Imploració, ubicada al carrer de la Cort Reial, la figura femenina havia patit la bretolada incívica d’unes pintades. Per aquest motiu es va netejar la pintura de la peça i, tot seguit, es va restaurar la pàtina de l’obra per tal que l’escultura en bronze recuperés l’esplendor. Durant les actuacions, es va aprofitar per fer una neteja general de la peça i per protegir-la aplicant-hi un inhibidor de corrosió per mantenir la pàtina estable i  una capa protectora del bronze. Els treballs de restauració els ha fet la restauradora Clara Oliveras i Valentí i han tingut un cost de 514,25 euros (IVA inclòs).

Pel que fa a Homenatge a Salvador Espriu, de Fuses i Viader, els treballs s’han centrat en la neteja, desinfecció i eliminació de les adherències de la peça. L’obra, situada a la plaça de Salvador Espriu, presentava un estat de deteriorament a causa de la corrosió de la capa de protecció del ferro, i presència de grafits i brutícia, com ara adhesius publicitaris de petit format. També s’han repintat les lletres de la peça, per tal de fer llegible el text de Salvador Espriu gravat al metall. La intervenció l’ha dut a terme la restauradora Idoia Tantull i ha tingut un cost de 1.203,99 euros (IVA inclòs).

Tot i la inversió realitzada per l’Ajuntament, l’informe tècnic de les restauradores indica que seria necessària una intervenció estructural en l’escultura Homenatge a Salvador Espriu per assegurar la conservació de la peça. En aquest sentit, es proposa retirar les diverses capes de material afegit que ha acumulat l’obra i un treball d’anivellament i de recuperació de la pàtina de ferro original de l’escultura. Cal tenir present que l’escultura ja ha estat motiu d’intervencions de restauració anteriors, la darrera de les quals es va fer l’any 2013.

Web "Art al carrer"
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.