Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle “Concerts a cegues” estrenarà tres nous espais singulars aquesta tardor

El pati del Palau Caramany, el Museu del Cinema i la plaça de les Sardanes de Sant Daniel seran les localitzacions que acolliran per primera vegada un concert a cegues. L’esdeveniment tindrà lloc entre el 22 d’octubre i el 27 de novembre, i les entrades ja estan a la venda.

El cicle “Concerts a cegues” estrenarà tres nous espais singulars com a escenari de concerts sorpresa aquesta tardor i recuperarà alguna de les localitzacions que no havien format part del festival en els últims anys a causa de la pandèmia. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director artístic de la iniciativa, Pau Planas, han presentat avui els detalls de la quarta edició del cicle, que recupera també el vessant social estrenat el passat 2021 amb concerts especials destinats a col·lectius habitualment exclosos de l’activitat cultural.

El pati del Palau de Caramany, el Museu del Cinema i la plaça de les Sardanes de Sant Daniel seran els tres espais que acolliran per primera vegada un concert a cegues. El festival segueix reivindicant la voluntat de descobrir nous espais de la ciutat i en aquesta edició s’obre a tres espais icònics de Girona que encara no havia visitat. A més, també es reforça la idea de descentralitzar l’aposta cultural de la ciutat amb un concert al barri de Sant Daniel que tindrà un format especial.

“Des de la proximitat. Al costat de les veïnes i veïns, de les entitats, de les iniciatives que es tirin endavant. Per a la millora dels barris. Estem portant més que mai la cultura als barris, i el cicle ‘Concerts a cegues’ n’és un clar exemple”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats, qui ha recordat que “el festival segueix apostant per obrir la música a tots els públics i per portar concerts en indrets on habitualment hi ha menys oferta cultural”.

Entre les vuit localitzacions que acolliran els concerts també hi destaquen la presó del Museu d’Art, la Cova de La Volta i el refugi antiaeri del jardí de la Infància, tres ubicacions que havien estat testimonis del naixement del festival el 2019 i que no s’havien pogut repetir per les restriccions associades a la COVID-19.

A més, s’allarga un any més la vinculació entre els “Concerts a Cegues” i la Catedral de Girona, i aquest any es faran concerts en un altre punt del temple. Després de l’actuació de l’any passat als soterranis, aquesta tardor el festival ha escollit el claustre per fer-hi el concert inaugural. Per últim, es tornarà a viure una cita musical a cegues als Banys Àrabs, un dels espais que més ràpidament va penjar el cartell d’entrades exhaurides en les dues últimes edicions.

Com és habitual, en quatre dels vuit espais s’hi farà una doble sessió per poder respondre a l’alta demanda de públic. Així doncs, el festival tindrà un total de 12 concerts i pràcticament mig miler d’entrades a la venda. En les dues últimes edicions, els “Concerts a Cegues” han penjat el cartell d’entrades exhaurides a tots els concerts, en la majoria de casos amb diverses setmanes d’antelació.

La iniciativa “Concerts a cegues” proposa concerts sorpresa on el públic no sap quin artista anirà a escoltar fins al moment de començar el concert, i ho fa amb actuacions de molt petit format i amb una proximitat total entre artistes i persones espectadores. Els concerts tenen un aforament d’entre 20 i 50 persones i, en els cas dels espais interiors, es fan sense equip de so per generar un diàleg més horitzontal entre músics i públic. En els últims tres anys han passat per al festival noms com Judit Neddermann, Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves, Mazoni o Germà Negre al costat de veus emergents i apostes de futur.

El festival arrencarà el dissabte 22 d’octubre al claustre de la Catedral i s’allargarà fins al 27 de novembre amb el concert a la presó del Museu d’Art. Les entrades ja es poden comprar per un preu de 10 euros a través del web de l’esdeveniment.

Cultura per a tots els públics

Els “Concerts a Cegues” repetiran en aquesta edició l’aposta social que van estrenar amb èxit ara fa un any. Amb la voluntat d’acostar la cultura a aquells públics que, per diferents circumstàncies, en queden habitualment exclosos, el festival va estrenar aquest vessant el 2021 amb un doble concert a la Residència Assistida per a Gent Gran Creu de Palau. Enguany, el festival reforçarà aquesta via amb dos concerts que s’anunciaran properament. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.