Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’acte de celebració de l’inici del curs 22-23 permet reflexionar sobre l'equitat i les oportunitats educatives més enllà de l'escola

La necessitat de promoure l'equitat educativa es va ressaltar al llarg de tot l'acte com un dels grans reptes de ciutat, molt lligat al Pla per a l'Equitat Educativa a Girona que es va presentar el mes de juny

El dimarts 13 de setembre es va fer l'acte d'inici de curs 2022-23 a l'auditori del Centre Cultural La Mercè. L'acte va comptar amb l'assistència de diferents membres de la comunitat educativa, d'entitats socials i culturals de la ciutat, de famílies i d'altres persones interessades en la temàtica.

L'acte, conduït per Mercè Sibina, va comptar amb una ponència inicial a càrrec de Pedro António Abrantes, sociòleg, investigador de la Universitat de Lisboa i membre del gabinet d'Educació del govern portuguès de 2016 a 2020. Va ser un dels impulsors del programa portuguès Escola a Tempo Inteiro i la seva ponència va aprofundir en com promoure les oportunitats educatives més enllà de l'escola.

Abans i després de la ponència es va convidar a sis membres de la comunitat educativa per tal que poguessin compartir alguns dels reptes educatius que té la ciutat de cares al curs 2022-23. Es va comptar amb la presència de: el Sr. Albert Quintana coordinador del projecte Educació 360 a les comarques gironines; la Sra. Elena Carmona directora del Teatre Municipal de Girona; la Sra. Rosor Rabassedas, directora de l'Institut Jaume Vicens Vives; el Sr. Sergi Font, de Cultura SN, una de les entitats organitzadores dels casals d'estiu; la Sra. Gemma Martí, directora de l'escola Joan Bruguera; i, el Sr. Roger Casero, membre del CEM en representació de Mares i Pares d'Alumnes, president de l'AMPA de l'Institut Narcís Xifra.

Durant l'acte van intervenir també la Sra. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; el Sr. Àdam Bertran, regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona; i, el Sr. Adam Manyé, director dels serveis territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La necessitat de promoure l'equitat educativa es va ressaltar al llarg de tot l'acte com un dels grans reptes de ciutat, molt lligat al Pla per a l'Equitat Educativa a Girona que es va presentar el mes de juny. Per fer-ho realitat es van destacar diferents elements essencials com: les oportunitats educatives en més contextos, a part de l'escolar; el treball comunitari i en xarxa; les activitats que faciliten el vincle entre les persones com a element clau per l'aprenentatge; la generació d'identitats col·lectives; i, el paper de les escoles com a node d'una xarxa educativa més àmplia que abraça tot el territori que les envolta.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.