Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza una desena d’activitats en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Sota el lema “Combina i mou-te!”, l’esdeveniment durà a diferents barris de la ciutat propostes relacionades amb el transport sostenible del 16 al 23 de setembre.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat una desena d’activitats repartides per diferents barris de la ciutat en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre i que, a Girona, s’allargarà un dia més per donar sortida a totes les propostes. L’objectiu de la iniciativa és el de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs, saludables i respectuosos amb el medi ambient; donar a conèixer altres usos possibles de l’espai públic; millorar la qualitat de l’aire, i reduir la contaminació. Aquest any, l’esdeveniment posa l’accent en la pràctica de la intermobilitat en benefici de la salut i per al medi ambient sota el lema “Combina i mou-te!”.

“Les polítiques decidides de l’Ajuntament de Girona a favor de la mobilitat sostenible són visibles al conjunt de la ciutat, per exemple amb l’augment dels carrils bici, l’ampliació de la Girocleta, o la modernització dels busos urbans. En aquesta Setmana volem arribar a sectors específics com els infants i la gent gran, i per això hi hem afegit noves activitats que desenvoluparem en diversos barris de la ciutat, a través dels centres cívics i de les escoles”, ha destacat la regidora de Mobilitat i Via Pública del consistori, Marta Sureda.

La programació arrencarà el 16 de setembre, a les vuit del matí, amb la “Operació ‘Ring-ring”. Les cent primeres persones que dijous vagin a la feina o a classe en bicicleta rebran un esmorzar i un obsequi sorpresa si s’apropen al parc Central de Rafael Masó i Valentí -al costat de l’estació de trens d’Alta Velocitat-.

Al llarg de la setmana, la iniciativa seguirà amb activitats per a tots els públics. Algunes tenen aforament limitat i, en d’altres, cal fer inscripció prèvia. Per als infants, destaquen les jornades de pacificació d’entorns escolars “Pàrquing Day”, organitzades per la Xarxa de Coordinadors/ores de Mobilitat Escolar, que es faran el 19, 20 i 21 de setembre. Durant aquests tres dies, es pacificarà un carrer proper a les escoles Migdia, Domeny, Joan Bruguera, FEDAC Sant Narcís i Pla de Girona per tal que l’alumnat el decori i hi jugui durant tota la setmana. De dilluns a dimecres, tothom qui ho vulgui podrà visitar els vuit espais decorats. A més, el dia 21, de 17 a 20 h, la plaça de l’U d’octubre de 2017 acollirà el taller infantil “Construïm alforges i cistelles per a la bici i el patinet”, a càrrec de Maraki en bicicleta, que serà obert a tothom fins que s’esgoti el material.

Les persones grans o amb mobilitat reduïda també podran participar en les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a Girona. Els dies 21, 22 i 23, d’11 a 18 h, l’activitat “En bici sense edat” oferirà recorreguts amb tricicles elèctrics a les persones interessades. Dimecres, la proposta tindrà lloc al Centre Cívic Sant Narcís; dijous, es farà al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal i, divendres, al Centre Cívic Santa Eugènia. Es tracta d’una activitat dinamitzada per l’Associació En bici sense edat. 

Tanquen el llistat d’activitats la “Passejada pel bosc terapèutic de Palau-sacosta” i la “Inspecció tècnica de bicicletes”. La primera proposta es farà el dia 17 de setembre, a les 10 h, amb sortida des del Local Social de Palau-sacosta, i requerirà inscripció prèvia a través del correu inscripcions@avpalau-sacosta.cat. La segona, consistent en la instal·lació d’un punt de revisió mecànica de bicicletes gratuït, tindrà lloc de 17 a 20 h al carrer de la Creu, darrere de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. En aquest cas, l’activitat l’organitza Mou-te en Bici Girona.

Podeu consultar totes les activitats que es faran a la ciutat en aquest enllaç

Programa d’activitats 2022
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.