Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari presencial de setembre del 2022

El Ple va tenir lloc el dia 12 de setembre del 2022

Dilluns va tenir lloc de forma presencial la sessió plenària ordinària corresponent al mes de setembre del 2022. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovada l’acta anterior, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades d’ocupació a Girona. Tot seguit es van aprovar les resolucions judicials i administratives a donar compte al ple, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, es van debatre al ple els quatre punts de la Comissió Informativa d’Alcaldia. El nomenament de suplents dels patrons de l’òrgan de govern de la Fundació Rafael Masó, el nomenament de suplents dels patrons de l'òrgan de govern de la Fundació Museu del Cinema i el nomenament de suplents dels patrons de l'òrgan de govern de la Fundació Auditori Palau de Congressos es van aprovar per 26 vots a favor (JxCat, Guanyem Girona, PSC, ERC i el regidor no adscrit) i 1 abstenció (Ciutadans). Mentre que la designació de la Fundació DAMM i la Fundació Metalquímia com a patrons de la Fundació Auditori Palau de Congressos es va aprovar per unanimitat. 

Pel que fa a la Comissió Informativa de Territori, primer es va aprovar per unanimitat la ratificació de la inclusió a l'ordre del dia d'acord amb l'article 73 del ROM de la següent proposta: Desestimar la sol·licitud de revisió de les tarifes aplicables a l'aparcament del carrer Berenguer Carnicer efectuada per l'empres Saba Aparcamientos SA. Un cop fet aquest pas, es va aprovar la desestimació per unanimitat. 

Per acabar, es van debatre els diversos punts de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. Amb 13 vots a favor (JxCat i ERC), 6 abstencions (Guanyem Girona) i 8 vots en contra (PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit) es va aprovar el Compte General exercici 2021. 

“El nivell d’execució de les partides pressupostàries podria tenir un millor ritme en benefici a la ciutadania. Primer perquè quan un fa el pressupost hi posa partides pels reptes i prioritats del moment, allargar-ho molt en el temps pot fer que quan les executem hagin perdut l’actualitat que tenien. Per exemple, si els pressupostos pensats per l’època covid es van allargant potser quan arribi el moment d’executar-se no tindran massa sentit. Hi ha un segon element que és la confiança de la ciutadania. Si les inversions es van allargant en el temps, causen una certa desafectació de la ciutadania que paga religiosament els seus impostos i que veu com aquests recursos econòmics no es traslladen al carrer. Hi ha 32 milions d’euros de projectes no executats que es van acumulant al llarg dels anys”, va explicar la portaveu del grup municipal del PSC, Sílvia Paneque, argumentant el seu vot en contra. 

La modificació de la relació de llocs de treball i de la valoració de llocs de treball aprovada per acord de Ple en sessió 9 de maig de 2022 es va aprovar amb 20 vots a favor (JxCat, PSC, ERC i el regidor no adscrit) i 7 abstencions (Guanyem Girona i Ciutadans). 

Abans de passar a altres qüestions, es van debatre les tres mocions que anaven al Ple. 

La primera va ser presentada pel portaveu del grup municipal Guanyem Girona, Lluc Salellas, perquè Girona lideri una proposta municipalista, republicana i transformadora. Va ser desestimada amb 8 vots en contra (PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit), 13 abstencions (JxCat i ERC) i 6 vots a favor (Guanyem Girona).

La segona va ser presentada pel regidor Juan Antonio Balbín del grup municipal PSC per impulsar la construcció municipal d'habitatge públic i l'increment de l'adquisició d'habitatge social per tanteig i retracte. Va ser aprovada amb 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit) i 13 abstencions (JxCat i ERC). 

La tercera va ser una moció conjunta dels grups municipals de JxCat, Esquerra Republicana i Guanyem Girona per a l'aprovació del manifest de l'acord social per l'Amnistia i l'Autodeterminació. Va ser defensada pel vicealcalde de Girona i regidor d’ERC, Quim Ayats, la regidora de Guanyem Girona, Laia Pèlach, i el regidor de JxCat, Lluís Martí, i aprovada amb 19 vots a favor (JxCat, Guanyem Girona i ERC) i 8 vots en contra (PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.