Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Yasmina Alcaraz i Txell Figueras, dues ambaixadores instal·lades en l’elit per a la Jornada de l’Esport Femení 2022

L’àrbitra de bàsquet de Castelló d’Empúries xiularà en el mundial femení, que començarà la setmana que ve, i la ciclista de Flaçà ha estat aquest cap de setmana subcampiona d’Espanya de BTT en la modalitat de marató (XCM)

Fotografia de totes dues juntes amb l’ambaixadora d’honor, Laia Palau (Miquel Millan)

L’àrbitra de bàsquet Yasmina Alcaraz Moreno i la ciclista de BTT Txell Figueras són dues de les ambaixadores de la desena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc el proper 25 de setembre en diferents espais cèntrics de la ciutat de Girona. Enguany, excepcionalment i per commemorar l’efemèride, l’esdeveniment tindrà cinc ambaixadores ja que l’actual directora esportiva de l’Uni Girona, Laia Palau, en serà l’ambaixadora d’honor.

Yasmina Alcaraz, de 33 anys i nascuda a Figueres, ha estat lligada al bàsquet gairebé tota la seva vida. De petita, hi jugava i, als catorze anys, ja va començar a xiular partits, seduïda per la tradició familiar. Tant el seu pare com la seva germana ho havien fet abans. Llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport (CAFE), ha anat progressant fins a arribar a dirigir partits de l’ACB i de Lliga Femenina, les principals lligues de bàsquet estatals. També ha dirigit partits de competicions europees de clubs i de seleccions en l’àmbit internacional de la FIBA (Federació Internacional de Bàsquet), així com de la modalitat 3x3.

En l’actualitat, es troba a Austràlia, on a partir del 22 de setembre dirigirà alguns partits de la copa del món femenina de bàsquet. Durant el mes de febrer, ja va xiular partits d’un dels torneigs de classificació per a aquest campionat. En concret, el que es va disputar a Washington, als Estats Units. Forma part del Comitè d’Àrbitres de Catalunya.

«Animo a totes les nenes, noies i dones a participar en la Jornada de l’Esport Femení, i a provar i conèixer noves disciplines esportives. Hem fet passos endavant, però encara hi ha molta feina per fer. Tant de bo en el futur celebrem jornades com aquesta perquè siguem moltes dones i no per reivindicar que n’hem de ser més», ha manifestat Yasmina Alcaraz, al qual ha afegit: «A Girona, soc l’única àrbitra, home o dona, al màxim nivell estatal. Hem de fomentar la idea que l’arbitratge també forma part de l’esport, perquè ens exigeix també molta preparació. Necessitem més àrbitres, tant nois com, sobretot, noies».

Per la seva part, Txell Figueras, de 29 anys i llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport, ha guanyat aquest passat cap de setmana la medalla de plata en el campionat d’Espanya de BTT en la modalitat de marató (XCM) a Ramales de la Victoria (Cantàbria). La ciclista de Flaçà, que competeix pel Buff-Megamo Team, va liderar durant molts moments la cursa, però va acabar cedint davant María Díaz, en un traçat de 66 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu.

En els quatre anys anteriors, va competir en la modalitat de ral·li (XCO), i va acumular diverses victòries com l’Open d’Espanya, la Superprestigio MTB, la Copa Catalana Internacional o el bronze en el campionat d’Espanya de l’any passat (2021). Enguany, s’ha incorporat a l’equip docent de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES), on imparteix part del temari de l’assignatura d’activitat física a la natura, de 3r curs del grau en ciències de l’activitat física i de l’esport.

Txell Figueras recorda que, en anys anteriors, va promoure activitats durant la Jornada de l’Esport Femení mentre estudiava CAFE: «És una jornada que pot servir de trampolí per a les noies. Poden veure i provar un esport nou i potser això les anima a practicar-lo». «Des que vaig començar a practicar BTT, ara fa cinc anys, hi ha hagut un canvi espectacular a tots els nivells. Abans hi havia competicions a la Copa Catalana, on només hi havia deu noies, però ara és molt diferent. No només hi ha més noies, sinó que el nivell ha pujat moltíssim i això és gràcies al treball de les escoletes, de la base», ha conclòs.

La Jornada de l’Esport Femení, que va néixer el 2013, està organitzada per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès.

NOTA: Fotografies de Yasmina Alcaraz (ACB Photo / J. Bernal) i de Txell Figueras (@muhrkmedia), i també una fotografia de totes dues juntes amb l’ambaixadora d’honor, Laia Palau (Miquel Millan).   

FONT: Diputació de Girona + Ajuntament de Girona

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.