Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona inicia la nova temporada amb l’estrena a les comarques gironines de Zb·Yu·Ra i de l’espectacle “Currents” de Mayumana

El trio internacional format per Zbigniew Choknacki, Yuhan Su i Ramon Prats va néixer a partir d’una residència a La Marfà – Centre de Creació Musical. El concert, que tindrà lloc el diumenge 18 de setembre, a les 20 h, es realitzarà damunt de l’escenari Montsalvatge, en un format pròxim entre artistes i oients.

Aquest diumenge 18 de setembre, l’Auditori de Girona dona el tret de sortida a la nova temporada Tardor Nadal 2022. Els encarregats d’inaugurar la nova programació seran els membres del trio internacional Zb·Yu·Ra, que actuaran a les 20 h, a l’escenari Montsalvatge, en un format de concert que ofereix una experiència de proximitat entre artistes i oients. L’entrada és lliure, amb preu emocional.

Destacats noms de l’àmbit de músiques modernes, grans concerts de clàssica i nous formats per oferir experiències pròximes i innovadores. L’Auditori de Girona torna a la seva activitat habitual amb una temporada carregada de propostes. Així mateix, segueix treballant amb vocació de servei públic, en constant vinculació i cooperació amb els principals agents de l’entorn, com La Marfà – Centre de Creació Musical, Temporada Alta i diverses entitats i formacions corals i orquestrals de la ciutat. 
De la unió de l’acordionista polonès Zbigniew Chojnacki, la vibrafonista taiwanesa resident a Nova York Yuhan Su i el bateria banyolí Ramon Prats en sorgeix Zb·Yu·Ra, un univers sonor amb textures acústiques i electròniques que van mutant entre la composició, la improvisació i la cançó. El trio, nascut a partir d’una residència a la Marfà – Centre de Creació Musical de Girona abans de la pandèmia, ha estat hivernant tot aquest temps. La manera com s’han viscut aquests darrers anys en les seves ciutats ha estat ben diferent. Tota aquesta experiència vital s’imprimeix en el que es va gestar durant la residència del 2019 i que els permet ara oferir-ne un nou viatge, després de seguir desenvolupant les seves respectives trajectòries en el circuit de jazz contemporani americà i en el de la música lliure improvisada europea.

A base d’acordió, vibràfon, bateria i electrònica, el trio oferirà en primícia a les comarques gironines les seves composicions, després de presentar-les a Perpinyà, Vic i Barcelona. El concert compta amb el segell Compromís creació de l’Auditori de Girona i amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic. El concert de Girona tindrà un preu emocional (cada espectador podrà fixar el preu de l’entrada en funció de l’experiència obtinguda). 

La programació d’aquest setembre continuarà amb l’espectacle Currents de la companyia israeliana Mayumana. Una proposta per a tota la família que es podrà veure el diumenge 25 de setembre a les 17 h a la Sala Montsalvatge. Des que va començar la seva trajectòria l’any 1995, el grup de dansa i percussió ha realitzat al voltant de 156.000 actuacions a més de 20 països. Ara tornen a Girona amb un nou espectacle, inspirat en la històrica disputa entre els inventors Edison (creador de la corrent contínua) i Tesla (corrent alterna), creat pel Festival de la llum de Jerusalem. Sons electrònics i percussió escenifiquen la “batalla de les corrents” de finals del segle XIX: l’escenari serà pura dansa i percussió, un viatge als dos sectors enfrontats, amb estètiques artístiques diferents mitjançant una disputa dialogada amb llums i sons propis. Una explosiva barreja de ritme, llums, dansa i percussió en estat pur. Les entrades per a aquesta actuació ja estan a la venda a www.auditorigirona.org

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.