Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Temporada Alta referma el seu caràcter internacional i contemporani, reforça la programació al voltant de temes d’actualitat i continua apostant per la creació catalana

Les qüestions de gènere, l’ecologia, l’auge del feixisme o el suïcidi seran alguns dels temes que estaran presents en una bona part de les obres programades en aquesta edició, que se celebrarà del 7 d'octubre al 12 de desembre

Imatge de la presentació d'avui

Temporada Alta torna a programar aquesta tardor, al llarg de 10 setmanes, 107 espectacles d’arts escèniques que inclouen estrenes i produccions, propostes de creació contemporània i muntatges de dramaturgs i creadors del país, a banda d’un ambiciós programa d’espectacles internacionals de la mà d’alguns dels grans noms actuals de l’escena mundial. La 31a edició, que se celebrarà del 7 d’octubre al 12 de desembre, recupera així el seu caràcter internacional i reforça l’aposta per acostar-se als creadors.

La nova edició s’inaugurarà amb L’adversari, una obra dirigida per Julio Manrique a partir d’un dels textos més truculents i emblemàtics d’Emmanuel Carrère adaptat pel propi director juntament amb Marc Artigau i Cristina Genebat. La novel·la de Carrère, publicada l’any 2000, narra la vida d’un home que va matar la seva família el 1993 després de mantenir una vida inventada durant anys. El muntatge, que és una de les produccions pròpies del festival, compta amb la interpretació de Pere Arquillué i Carles Martínez.

La programació arriba als 107 espectacles i 193 funcions (sense tenir en compte les que es fan a les escoles dins al projecte d’A Tempo). En total es posen a la venda 42.450 entrades per a propostes de diferents gèneres: teatre, dansa, música, circ, instal·lació, cinema i familiars.

La 31a edició referma la línia de programació internacional, que situa el festival com a porta d’entrada a la península de grans noms de l’escena mundial i nous artistes i companyies que despunten arreu. Enguany s’hi presenten 17 espectacles arribats d’11 països. Oskaras Korsunovas, Cheek by Jowl, Pippo Delbono, Romeo Castellucci, Christiane Jatahy, Ute Lemper, Mariano Pensotti, Marina Otero, Krystian Lupa o Cristiana Morganti són alguns dels noms de l’escena internacional que estaran a Temporada Alta 2022.

Els temes que marquen l’actualitat són molt presents la programació, fet que demostra que la realitat de l’escena artística actual connecta amb les problemàtiques i inquietuds d’una societat en crisi. *HIT ME IF I’M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor, Aquellas que no deben morir, Titanas, La casa sin Bernarda o Petróleo són algunes de les obres de Temporada Alta en les quals les dones són les protagonistes absolutes; l’ecologia i la sostenibilitat són els temes principals de Canto mineral i Temple du present; els muntatges Depois do silencio, Instruccions per fer-se feixista i Il Terzo Reich fan una mirada crítica sobre l’auge del feixisme; i les obres Harakiri i Lacrimosa parlen del suïcidi. La memòria històrica, la immigració, l’homofòbia, la política internacional, l’habitatge, la vellesa o la tecnologia són altres temes que estan presents en els muntatges de Temporada Alta 2022.

Amb l’objectiu que els joves esdevinguin una comunitat activa i cohesionada amb veu pròpia,Temporada Alta ha continuat treballant amb el projecte Artèria, que enguany proposa 7 espectacles de creadors joves pensats per a públic de la mateixa generació. El projecte incorpora, a més, algunes novetats com Artèria Ho Peta i Artèria IN, per incrementar la participació dels joves, juntament amb nous avantatges i descomptes.

Vinculat amb la reivindicació de la presencialitat i amb una clara vocació per apropar la programació del festival al territori, la 31a edició de Temporada Alta arribarà per primera vegada a Barcelona, concretament al Teatre Romea, amb Ritter, Dene, Voss de Thomas Bernhard, el gran espectacle de Krystian Lupa que es veurà de nou al festival, 25 anys després de la seva estrena a Cracòvia, en el marc del festival. A més, la programació incorpora 4 noves seus més (l’Escala, Puigcerdà, Sant Gregori i Vilajuïga) que se sumen a les ja habituals (Torroella de Montgrí, Banyoles, Palafrugell i Bescanó), fora de les seus oficials de Girona i Salt. 

Nota de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.