Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona assumeix la gestió dels aparcaments soterrats d’Emili Grahit i de les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana

El canvi de gestió s’ha fet avui i els pàrquings han passat a dependre de l’empresa pública Transports Municipals del Gironès (TMG), igual que el de la plaça del Pallol

Aparcaments de les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana i d'Emili Grahit.

L’Ajuntament de Girona ha assumit avui la gestió de dos aparcaments soterrats de la ciutat: el del carrer d’Emili Grahit i el de les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana. A partir d’ara, el consistori tindrà a càrrec tres pàrquings, els dos esmentats i el de la plaça del Pallol que sempre ha funcionat a través de gestió directa. Tots tres han passat a dependre de l’empresa pública Transports Municipals del Gironès (TMG), tal com es va aprovar per Ple municipal.
 
“Ara, que el canvi de gestió és ferm, comptarem amb uns mesos per experimentar el funcionament exacte dels aparcaments. Un cop fet aquest procés, definirem quines són les  polítiques i les estratègies més favorables per al conjunt de la ciutadania per poder-les aplicar. Tenim clar que els dos pàrquings hauran de donar servei tant als veïns i veïnes com també a les necessitats del comerç de la ciutat”, ha afirmat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda. 
 
El canvi de gestió no suposa ara per ara cap modificació en el servei. Es manté el règim i les condicions dels aparcaments (tarifes, contractes d’abonament, horaris, etc.) i, igual que ha passat fins ara, durant el mes d’agost aquests aparcaments restaran tancats al públic; només hi tindran accés les persones abonades. A més, s’ha subrogat els treballadors i treballadores dels dos aparcaments. 
 
Durant aquests primers mesos, el consistori gironí analitzarà el funcionament dels emplaçaments  (les modalitats d’abonament i de rotació, les tarifes i la demanda, entre d’altres). Tot amb l’objectiu d’aplicar possibles mesures que puguin beneficiar els futurs usuaris i usuàries.
 
L’aparcament d’Emili Grahit disposa de 326 places de pàrquing distribuïdes en tres plantes; i el de les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana en té 216 en una única planta. Estan oberts a qualsevol vehicle que hi vulgui aparcar i també funcionen amb la modalitat d’abonament. En canvi, el de la plaça del Pallol només funciona amb el sistema d’abonament.  
 
Aquest canvi de gestió s’ha dut a terme després de la fallida de la concessionària, que va presentar concurs de creditors l'any 2016. La gestió directa s’ha establert per un termini de 25 anys, a partir d’avui. 
 
El consistori gironí compta amb l’assessorament de l’Ajuntament de Reus per intercanviar coneixement sobre la gestió dels aparcaments públics, a través d’un conveni que van firmar les dues administracions. L’objectiu és oferir des de TMG un servei eficient i de qualitat. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.