Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la instal·lació de plaques solars al Mercat del Lleó

S’estima que els 288 panells que es col·locaran a la coberta de l’edifici produeixin anualment 148.477 kWh d’electricitat

Al Mercat del Lleó s'instal·laran plaques solars.

L’Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del Mercat del Lleó. L’objectiu és que l’equipament pugui autoproduir part de l’electricitat que consumeix i així avançar cap a un model energètic més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Amb mesures com aquestes també es pretén aconseguir una reducció de la dependència energètica. 
 
“En l’actual context de crisi energètica i en la lluita contra el canvi climàtic és important tenir operatives altres fonts de subministrament. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques respon a la voluntat del govern de continuar apostant per les energies renovables i la disminució de les emissions de CO2 a l'atmosfera, al mateix temps que s'aconsegueix una producció local de l'energia que l'Ajuntament pot autogestionar”, afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 
 
La instal·lació de plaques solars planteja una manera de generar energia neta amb un impacte ambiental mínim. En concret, s’instal·laran 288 panells a la coberta inclinada de l’edifici del Mercat del Lleó, la qual té una superfície útil aproximada de 1.387 m2 . La instal·lació estarà connectada a la xarxa interior de  l’edifici, per a l’autoconsum individual, i l’energia restant s’injectarà a la xarxa pública. S’estima que el conjunt de totes les plaques produeixin anualment 148.477 kWh d’electricitat  i que es redueixin 38.960 kg de CO2 a l’any.
 
Les obres tenen un cost de 96.206 euros (IVA inclòs) i van a càrrec d’Aeronaval de Construcciones e Instalaciones SA (ACISA); empresa que també s’encarregarà del manteniment de les plaques per un import de 5.851,29 euros (IVA inclòs). En total, el contracte ascendeix a 102.057,29 euros (IVA inclòs) i té una durada de 3 anys i 11 setmanes.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.