Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament activa la fase d’alerta del Pla de protecció civil de Girona per l’onada de calor i el risc d’incendis forestals

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha decretat avui l’activació del pla, que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a tota la ciutat

Mapa de Pla Alfa (5/07/22)

L’Ajuntament de Girona ha activat aquest matí en fase d’alerta el Pla de protecció civil del municipi per l’onada de calor i el risc d’incendis forestals. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha aprovat avui el decret d’activació del pla que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a tota la ciutat, des d’avui i fins que es desactivi l’avís.

Entre aquestes indicacions hi ha la prohibició d’accedir, tant a peu com en vehicle, a qualsevol de les zones boscoses del terme municipal –amb excepció de les persones que hi resideixen-. Per aquest motiu, hi haurà vigilància especial en l’accés al massís de les Gavarres, reforçat amb la presència d’agents de la Policia Municipal i voluntaris i voluntàries de Protecció Civil arreu del territori, per tal d’evitar incendis. També s’estableix la prohibició de tirar petards o coets, encendre barbacoes o fer foc en qualsevol punt del municipi, i el fet que no es podran realitzar activitats extraordinàries a la via pública entre les 11 i les 18 h, amb la recomanació que no se’n facin fins a les 20 h.

A banda, per qüestions de salut i amb l’objectiu d’assegurar que tothom es pugui refrescar mentre duri l’episodi, s’obriran dissabte i diumenge tres centres cívics com a refugis climàtics i les dutxes de dos equipaments municipals. Concretament, quedaran oberts a tota la ciutadania i de forma gratuïta el Centre Cívic Pla de Palau, el Centre Cívic Pont Major i el Centre Cívic Sant Narcís, d’11 a 18 h, i les dutxes del Pavelló Municipal de Santa Eugènia i del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau, de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.  

Cal recordar que des d’aquest matí resta tancat l'accés al massís de les Gavarres amb motiu de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d'incendis forestals al Gironès per part de la Generalitat de Catalunya, a través del Cos d'Agents Rurals. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Podeu trobar més informació sobre el Pla Alfa i les mesures de prevenció i autoprotecció que aconsella la Generalitat de Catalunya davant d’incendis al seu web.

Finalment, amb motiu de les altes temperatures d’aquests dies, el consistori insta la ciutadania a seguir els consells publicats al web municipal per evitar riscos durant l’onada de calor. Aquestes mesures es mantindran mentre el Pla estigui en fase d’alerta i en funció de les directrius que doni la Generalitat de Catalunya els propers dies.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.