Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Mazoni obre aquest dimecres 6 de juliol la sisena edició de “Notes al Parc”

El cicle, que vol ser un altaveu de la creació musical actual a les comarques gironines, es realitzarà entre el 6 de juliol i el 24 d’agost i omplirà els barris de Girona de música en viu

El cicle de concerts “Notes al Parc” comença aquest dimecres, 6 de juliol, amb l’actuació de Mazoni. El cantant i artista bisbalenc presentarà l’espectacle i disc Ludwig a les 20 h a la plaça de l’Om de Girona. Aquesta iniciativa, que enguany celebra la seva sisena edició, oferirà una dotzena de concerts fins al 24 d’agost, amb diverses propostes com Manel Fortià amb Libérica, Girona Jazz Project Big Band, Momi Maiga, Xavier Mendoza i Guillem Martí, Trio Rodin i Antonio Chen Guang, entre d’altres. Les diverses actuacions, que tindran lloc a diferents barris de Girona, seran gratuïtes i ompliran la ciutat de música amb una varietat de concerts àmplia, diversa i de qualitat. 

Impulsat per l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona, el cicle musical “Notes al Parc” torna als barris de Girona i recupera el format d’entrada lliure. Amb l’objectiu de fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, la sisena edició tindrà lloc del 6 de juliol al 24 d’agost i oferirà una dotzena de propostes a diferents espais de la ciutat, com la plaça de l’Om, al Pont Major; el Centre Cívic Onyar, a Girona Est; els jardins de les Pedreres; el parc de Núria Terés i Bonet, a Santa Eugènia, i la plaça de les Botxes, a la Devesa. D’aquesta forma, després de dos anys amb afectacions per la pandèmia, la iniciativa tornarà a portar la música a l’estiu i apostarà per propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat, que englobaran músiques d’estils i gèneres diferents.

Una dotzena de propostes del 6 de juliol al 24 d’agost

La programació de la sisena edició de “Notes al Parc” combinarà diversos artistes de músiques modernes amb formacions de música clàssica. El cicle, que vol ser un aparador del treball de creació realitzat a les comarques gironines, comptarà amb alguns dels músics que formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà – Centre de Creació Musical, ja sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l’orquestra resident. 

La primera actuació d’aquesta nova edició, que com totes les altres del cicle tindrà lloc a les 20 h, anirà a càrrec del cantant i compositor bisbalenc Mazoni (dimecres 6 de juliol, plaça de l’Om), que oferirà les cançons del seu nou disc, Ludwig (Bankrobber, 2021). El dissabte de la mateixa setmana serà el torn del pianista Antonio Chen Guang (9 de juliol, plaça de les Botxes), finalista del 67è concurs Maria Canals 2022. Premi Fundació Lluís Coromina, que oferirà un concert en el marc de la primera col·laboració del cicle amb la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i el Concurs Maria Canals de Piano. La setmana següent actuarà el contrabaixista Manel Fortià (13 de juliol, Centre Cívic Onyar), que presentarà el seu projecte Libérica, i també el duo format pel violoncel·lista Domènech Surroca i la pianista Nadia Bosch (16 de juliol, plaça de les Botxes), que interpretaran una selecció d’obres que han marcat els segles XIX i XX al concert Intensament melòdic. L’última setmana de juliol tindran lloc les propostes de Marigó – Domínguez – Sabaté (20 de juliol, jardins de les Pedreres), que realitzaran una improvisació entre la música d’arrel i la música clàssica, i de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (23 de juliol, parc de Núria Terés), projecte pedagògic orquestral de la Fundació Metalquimia i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, l’Auditori de Girona i la Diputació de Girona, que oferiran un assaig obert de la Simfonia núm. 6, en si menor, op.74 “Patètica”, de Txaikovski. 

El mes d’agost començarà amb l’actuació de Girona Jazz Project Big Band (3 d’agost, plaça de les Botxes), que endinsaran el públic a The Bigband era, un recorregut testimonial pels grans compositors del jazz, i continuarà amb la proposta Dissidències, de Leos Quartet (6 d’agost, plaça de les Botxes), un programa per a quartet de corda de peces del segle XX i XXI. Tot seguit, serà el torn de Rodin Kaufmann, Louis Pezet, Azucena Momo i Maria Hein (10 d’agost, plaça de l’Om), que barrejaran la cultura popular occitana i catalana a l’espectaclea ficus-indica, i també del jove músic senegalès Momi Maiga (17 d’agost, plaça de les Botxes), virtuós de la kora que presentarà el repertori de composicions Soul’s strings. Finalment, el cicle culminarà amb els concerts del baríton Xavier Mendoza i el pianista Guillem Martí (20 d’agost, plaça de les Botxes), i el Trio Rodin (24 d’agost, plaça de les Botxes), formació que recordarà a dos grans compositors catalans, Francesc Civil i Joaquim Serra, amb l’espectacle Memento.

Organitzat per la Marfà – Centre de Creació Musical i l’Auditori de Girona, el cicle “Notes al Parc” compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona. Més informació i horaris al web www.girona.cat/notesalparc.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.