Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El circ de gran format entra a la programació de l’Escènit aquest estiu

La proposta d’arts escèniques del Teatre Municipal tindrà lloc del 30 de juny al 26 de juliol en quatre barris de la ciutat

Imatge de la roda de premsa d'avui

El circ de gran format entrarà a la programació de l’Escènit aquest estiu i compartirà graella amb la dansa contemporània i el teatre. La proposta d’arts escèniques al carrer del Teatre Municipal de Girona portarà a la ciutat un total de 8 espectacles diferents d’aquestes tres disciplines cada dimarts i dijous entre el 30 de juny i el 26 de juliol. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la directora del Teatre Municipal, Elena Carmona, han presentat avui l’edició d’enguany de l’Escènit, que en aquesta edició s’expandirà a quatre barris de la ciutat. Concretament, les actuacions es faran a la plaça del Pallol, al Barri Vell; a la plaça de Santa Susanna i de l’U d’octubre de 2017, al Mercadal; a l’esplanada de la Copa, a La Devesa, i al camp de bèlit de la ciutat, al barri de Sant Narcís.

Com a novetat, el cicle enceta una línia de suport a la creació en format de carrer. En aquest sentit, dues companyies en residència al Teatre oferiran presentacions obertes del treball que estan fent i que estrenaran a la Fira Tàrrega 2022. Una és escarlata, la companyia associada a l’equipament municipal aquesta temporada, que mostrarà un fragment de l’espectacle La grUtesca. L’altra companyia és Col·lectiu Desasosiego, que oferirà assaigs oberts d’Un segundo bajo la arena, dins el marc del Festival Z, una mostra d’arts en viu d’espectacles creats per i per a joves. Amb aquesta residència i com a espai associat al festival, el Teatre contribueix a la visibilització i a la professionalització de creadors i creadores escèniques joves de Girona.

La programació comptarà amb companyies locals i internacionals i obrirà un diàleg amb projectes culturals tant de la ciutat com de fora. Una d’aquestes propostes és la col·laboració del Teatre Municipal amb el projecte “Antenes, connectant amb la cultura”, que fomenta la participació del jovent en les programacions culturals de la ciutat de Girona i el seu entorn. El 14 de juliol, en el marc d’aquesta col·laboració, l’Escènit oferirà programació doble amb l’espectacle Potser no hi ha final, de la companyia Circ Pistolet, que es farà a la plaça del Pallol, i amb una proposta musical a càrrec de jovent que tindrà lloc als jardins de la Muralla i que es presentarà properament.

L’espectacle de circ contemporani de gran format, Rouge Nord, el durà la companyia francesa Cirque Pardi!, que s’ha programat amb la curadoria de Konvent CirK, un espai de recerca, creació i exhibició del Konvent de Berga dedicat a acompanyar processos creatius de circ contemporani que investiguen i arrisquen amb nous llenguatges i formats. D’aquesta manera, el Teatre Municipal busca posar en valor la importància del diàleg entre institucions i projectes independents i, alhora, recolzar projectes descentralitzats i autogestionats.

Tancaran la programació altres espectacles d’exhibició al carrer, alguns dels quals van tenir molt bona acollida per part de la crítica i el públic en algunes fires i festivals estratègics del país. Seria el cas de Migrare, de la Cia. Maduixa, que va rebre el Premi Fira Tàrrega 2021 a Millor estrena i el Premi Fetén 2022 al Millor espectacle. També es podran veure les propostes dis_order, de PereHosta; iNSTants, de NonSinTri o Bubble You, de la companyia belga Be Flat.

Balanç de la temporada 2021-22 del Teatre Municipal

Durant la roda de premsa d’avui, el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats, i la directora del Teatre Municipal, Elena Carmona, han fet també balanç de la darrera temporada de l’equipament, que engegava ara fa un any amb el propòsit d’atraure nous públics i de dibuixar un canvi de línia artística respecte programacions anteriors. “Aquest objectiu s’hauria complert tot i les dificultats provocades per la pandèmia, amb aproximadament un 46 % de la compra d’entrades per part de nous usuaris o usuàries del Teatre, segons les dades recollides”, ha assegurat Ayats. A més, destaca la bona acollida dels espectacles entre el públic assistent, que ha posat en valor la qualitat de les propostes i la política de preus ajustats de l’equipament en un moment de crisi econòmica per la COVID-19.

“Un treball d’un any que demostra clarament que aquest consistori aposta fermament per la cultura, per la creació i l’acompanyament dels artistes en tot el seu procés. Una filosofia de treball que és i serà una constant en la tasca en les Arts Escèniques de la nostra ciutat”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha fet un “balanç positiu de la temporada, que tenia com a principal objectiu fer arribar la cultura a tothom i a tot arreu”.

La temporada tanca amb un 65 % d’assistència, un 8 % menys que el 2019, previsiblement per les conseqüències de la pandèmia i per la coincidència amb el moment d’impàs del Teatre degut al canvi de línia artística.

Al llarg de l’any s’han presentat un total del 37 funcions (11 més que al 2019), marcades per la diversitat pel que fa a formats i llenguatges artístics. Amb aquesta estratègia, que incorpora més espectacles de petit format dins la programació, s’ha procurat arribar a nous públics, combinant propostes que busquen la proximitat i que permeten desenvolupar una línia de propostes més arriscada, amb una programació més generalista. Quant a disciplines, ha crescut el nombre d’espectacles de dansa i de circ, i han disminuït els de teatre, si bé l’objectiu del Teatre és trobar un equilibri entre totes les propostes, oferint espectacles teatrals per al gran públic i, al mateix temps, seguir ampliant públics amb propostes de cos i moviment i nous llenguatges escènics.

Finalment, cal posar en valor el vessant educatiu i de suport artístic que ofereix l’equipament municipal. D’una banda, destaca l’acollida i l’impacte dels projectes de mediació educativa i comunitària, una aposta de la nova direcció del Teatre Municipal per desenvolupar projectes que incorporin la figura d’artistes a les aules i als barris. D’altra banda, ressalta la línia de suport a la creació, que tanca amb un total de sis residències artístiques acollides pel Teatre des de principi d’any.

Totes les activitats de l’EscèNit són gratuïtes excepte els espectacles de Col·lectiu Desasosiego, que es poden adquirir a través del web www.girona.cat/teatremunicipal o presencialment a les taquilles del Teatre Municipal o de l’Auditori de Girona, en el seu horari habitual.

Podeu descarregar el dossier de premsa en aquest enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.