Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 200 alumnes participen en la 10a edició de la proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!”

L’objectiu de la iniciativa és potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual

Fotografia de grup dels participants en l’edició d’enguany

Un total de 203 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Ermessenda i de 4t d’ESO l’Escola Maristes de Girona han participat en la desena edició de la proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!”. Aquest recurs educatiu està impulsat per l’Ajuntament de Girona, a través dels serveis educatius del Museu del Cinema i Biblioteques de Girona, i compta amb la col·laboració dels cinemes OCINE.

Des del setembre l’alumnat participant ha treballat per produir les peces audiovisuals i els centres educatius han seleccionat els vint millors projectes, que es van visionar dimarts de la setmana passada als cinemes OCINE de Girona.

La proposta educativa vol potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual (preproducció, producció, postproducció i difusió) gràcies a la lectura prèvia d’un llibre escollit per ells mateixos. De fet, la tria del llibre és el punt d'inici d'aquest projecte anual que se centra en l'elaboració d’aquest audiovisual que acaba amb la seva presentació i difusió pública. 

“Aquest és un projecte en què Cultura i Educació treballen de la mà per potenciar la promoció de la lectura i la comunicació audiovisual entre els joves de la ciutat”, ha assegura el regidor d'Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran.

El bibliotràiler basat en Marfil, de Mercedes Ron, fet per un grup d’estudiants de l’Institut Ermessenda – Seu Can Prunell, ha obtingut el premi al millor bibliotràiler de l’edició 2022. El premi a la millor producció ha estat per un grup d’alumnes de l’Escola Maristes amb el bibliotràiler sobre el llibre Alguien està mintiendo, de Karen M. McManus, i el premi per a la millor realització ha estat per al que estava basat en Estudi en escarlata, d’Arthur Conan Doyle, realitzat també per un grup d’alumnes de l’Institut Ermessenda – Seu Cartanyà.

Les mencions especials han estat el premi al millor guió per a Culpa mía; el de millor càmera per a Nosotros en la luna; el de millors efectes especials per Harry Potter i la pedra filosofal -tots tres de l’Institut Ermessenda-; el de millor adaptació per Marfil, i el de millor direcció artística per El paciente inglés, ambdós de l’Escola Maristes de Girona.

Totes les persones participants reben un diploma de participació i les que obtenen alguna menció o premi també guanyen entrades amb descompte per als cinemes OCINE. El grup guanyador, a més, visitarà els estudis de TVGirona, on se’ls farà una entrevista en què podran explicar com ha estat l’experiència de traslladar a la pantalla la història del llibre i recomanar-ne la lectura.

Els tres bibliotràilers guanyadors es poden veure al canal de Youtube del Museu del Cinema.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.