Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alumnat de 24 escoles de la ciutat participa en la cloenda del Consell d’Infants i del Consell d’Adolescents de Girona

L’acte s’ha portat a terme aquesta tarda al Teatre Municipal de Girona

Fotografies de grup de l'acte

L’alumnat de 24 escoles de la ciutat ha participat aquesta tarda en la cloenda del Consell d’Infants i del Consell d’Adolescents de Girona d’aquest curs 2021-2022. En el marc de l’acte, un total de 51 consellers i conselleres han exposat el resultat del treball que han portat a terme dins aquest òrgan al llarg de l’últim any. La cloenda del curs dels dos consells de participació ha començat a les 17.30 h al Teatre Municipal de Girona i hi han participat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

Aquest any, el Consell d’Infants ha treballat el civisme mitjançant l’elaboració d’una campanya de difusió i sensibilització. Els nens i nenes han preparat diversos materials informatius com pòsters, adhesius o vídeos relacionats amb la temàtica. Específicament, s’han centrat en la cura i bon ús del mobiliari urbà; la gestió de la brossa al carrer, i la recollida dels excrements de gossos.

Per la seva part, el Consell d’Adolescents ha continuat focalitzat en el tema de la mobilitat sostenible que es va iniciar el curs passat. En aquesta ocasió, el treball ha consistit en redactar un estudi per a la implementació de tres carrils bici a la ciutat. El primer, per anar des del Pavelló Municipal de Pont Major fins al Pavelló Municipal de Girona-Fontajau; el segon, entre la Fira de Girona i la biblioteca Carles Rahola i, el tercer, des de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona fins al parc del Migdia. A banda de preparar els recorreguts, els nois i noies van recollir la informació dels aspectes que pensaven que s'havien de millorar per tal de poder fer les seves propostes.

“Escoltar els infants i adolescents hauria de ser obligatori per part de tothom, no només per tenir-los en compte, sinó per educar-los i educar-nos en la presa de decisions, en la democràcia, el debat, la participació”, ha assenyalat el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, que ha afegit que “estem contents de veure com els projectes avancen amb consens, per la millora col·lectiva. Com sempre dic, si tenim mirada d’infant a l’hora de planificar, tot serà millor. Què millor per tenir mirada d’infants que fer-ho amb ells”.

Aquest curs, el Consell d'Infants ha estat format per les 14 escoles següents: Àgora, Josep Dalmau i Carles, Dr. Masmitjà, Domeny, Eiximenis, Pla de Girona, FEDAC Sant Narcís, FEDAC Pont Major, Joan Bruguera, Marta Mata, Maristes, Sagrada Família, Santa Eugènia i Verd. Pel que fa al Consell d’Adolescents, enguany hi han participat 10 centres educatius: Institut Carles Rahola i Llorens, Ermessenda,  FEDAC Sant Narcís, Maristes, Montilivi, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Jaume Vicens Vives, Montjuïc Girona International School i Vedruna.

A principi de curs, cada centre educatiu va escollir quines persones actuarien com a consellers i conselleres dels dos òrgans, representant l’alumnat de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO. Al llarg de l’any, els 26 consellers i conselleres de primària i els 25 de secundària han assistit a les reunions de treball que tenien lloc un dilluns de cada mes al Centre Cultural La Mercè, sempre fora d’horari escolar.

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents de Girona són dos òrgans de participació ciutadana articulats a través de la contribució i implicació dels infants i jovent de la ciutat en temes d’interès pel col·lectiu i per Girona. L'objectiu del projecte és generar una experiència de participació positiva per a l’alumnat sobre qüestions transcendents per la ciutat, i fomentar un compromís personal i col·lectiu en la transformació i millora de la ciutat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.