Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Servei Municipal d'Ocupació engega un projecte amb metodologia Lego per millorar les opcions d'inserció al mercat laboral de les dones majors de 45 anys

Vuit persones residents dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla amb baix nivell formatiu o professionalitzador han participat en la primera edició de l'activitat

Imatge de l'activitat

El Servei Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Girona ha engegat un projecte innovador per millorar les oportunitats d'incorporació al mercat laboral de les dones majors de 45 anys. Es tracta d'una proposta que incorpora la metodologia Lego Serious Play® i que s'ha aplicat per primer cop a l'equipament gironí.

La primera edició de l'activitat ha tingut lloc del 16 de maig al 2 de juny i hi han participat un grup de vuit dones residents dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, majors de 45 anys en situació de recerca de feina i millora d’ocupabilitat, i amb baix nivell formatiu o professionalitzador. Totes elles són participants del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social “Treball als barris”, finançat per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Està previst que es porti a terme una segona edició de l'activitat.

“L’experiència ha sigut molt positiva, perquè ha servit per plantejar noves eines i noves metodologies de formació en un sector de la població on hi ha més dificultats per trobar feina. Des de l’Ajuntament volem fomentar polítiques d’igualtat en la lluita contra l’atur, i aquest és un exemple pràctic que estem treballant en aquest sentit i que estem oberts a noves experiències per tal d’assolir l’objectiu, que és el d’acostar-nos el màxim possible a la plena ocupació a la ciutat de Girona”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

La metodologia Lego Serious Play® acompanya a la reflexió, la comunicació i la resolució de conflictes. Aquesta forma de treballar ha facilitat que les persones participants, a través del joc i la creativitat, hagin potenciat l'autoconeixement, l’autoestima i la capacitat de planificació i organització i hagin pogut explorar diferents perspectives de la realitat que els envolta. A més, és una forma d'afrontar estereotips i autoestigmes relacionats amb els factors personals que poden dificultar l’accés en el mercat de treball de les persones participants, en especial el factor de l’edat.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.