Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El model de municipi de Girona centrarà el debat “Les ciutats que volem”

Les jornades, que es portaran a terme els dies 13 i 14 de juny, estan organitzades per l’associació Arquitectes per l’Arquitectura i la fundació Arquitectura y Sociedad i compten amb el suport de l’Ajuntament de Girona

Girona acollirà els pròxims 13 i 14 de juny les jornades “Les ciutats que volem”, organitzades conjuntament entre l’associació Arquitectes per l’Arquitectura i la fundació Arquitectura y Sociedad i que compten amb el suport de l’Ajuntament de Girona. El model de municipis com Girona centrarà el debat que es portarà a terme la setmana vinent.

L’esdeveniment està enfocat als i a les professionals del sector de l’arquitectura i té per objectiu reflexionar i repensar els models urbanístics, de mobilitat i d’economia dels municipis, tenint en compte que en els propers anys la major part de la població mundial viurà en grans ciutats. Els diàlegs organitzats presentaran els reptes als quals s’hauran d’afrontar les ciutats, cada vegada més poblades i, a la vegada, amb majors desigualtats socials. A més, caldrà tenir en compte els problemes derivats de l’emergència climàtica, que produirà moviments migratoris i canvis importants en els nostres entorns naturals i construïts.

En aquest sentit, les ciutats intermèdies com Girona juguen un paper important per ser peces clau que permeten aquest equilibri d’intercanvi i d’intermediació entre el camp i el món més densament urbanitzat, i són una oportunitat per buscar models urbans que impliquen una millor qualitat de vida i adaptació al medi. Girona és el centre entre dos realitats geogràfiques ben diferenciades: els Pirineus i la Costa Brava. Al mateix temps està a mig camí entre Barcelona i França i actua com a capital d’un territori ric socialment, culturalment i paisatgísticament.

“A Girona formem part d’aquestes jornades perquè som una ciutat mitjana amb unes condicions i un model que ens fa especialment atractius per analitzar i debatre sobre el paper de les ciutats en el segle XXI, que és l’objectiu de l’organització. Segur que de les visites que faran els ponents i el posterior debat públic en sortiran idees i conclusions a tenir en compte al plantejar l’evolució i el creixement que hem de tenir en el futur”, ha destacat l’alcaldessa Marta Madrenas.

Els debats “Les ciutats que volem” es dividiran en dues activitats: una conferència del catedràtic en arquitectura per l’ETSASevilla José Morales el dilluns 13, a les 19 h, a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), i un debat el dimarts 14, a les 18.30 h, a l’Auditori de la Mercè amb la participació de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’alcalde de Pontevedra, Anxo Fernández; l’arquitecte sevillà José Morales; la professora d’ecosistema urbà la Universitat de Harvard, Belinda Tato; l’arquitecta Elisabet Capdeferro; el doctor en Geografia i professor de la Universitat de Girona, Joan Vicente, i el doctor en Dret i professor de la Universitat de Girona, Josep Maria Aguirre. 

El debat “Les ciutats que volem. Girona” s’organitza amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la Universitat de Girona, l’Escola Politècnica Superior i el seu Patronat. Les conferències es podran seguir de manera presencial, o a través del canal de Youtube del COAC i TV Girona. 

Girona serà la primera de les seus on es desenvoluparan els debats del 2022 de “La ciutat que volem”, i en els propers mesos prendran el relleu València, Bilbao, Granada i Pontevedra.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.