Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona lliura els premis del concurs de Jocs Florals de Secundària

Dinou alumnes de centres educatius de la ciutat han rebut els guardons aquest matí al Saló de Descans del Teatre Municipal

Imatges de l’acte i els premiats i premiades

L’Ajuntament de Girona ha lliurat aquest matí els premis del concurs de Jocs Florals de Secundària de la ciutat. Un total de dinou alumnes, provinents de nou centres educatius de la ciutat, han estat guardonats en un acte que ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal.

El regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Adam Bertran, ha donat la benvinguda a les persones assistents i ha assenyalat que “el foment de la literatura entre el jovent de la nostra ciutat esdevé essencial, no només en la vessant lectora sinó també escriptora. I és aquí que guanya sentit que l’Ajuntament de Girona organitzi un any més els Jocs Florals de Secundària. Perquè educació i cultura van de la mà, i avui es torna a demostrar”.

Enguany, han participat en la convocatòria 128 composicions de joves provinents de gairebé tots els centres de secundària de la ciutat. En total s’han repartit dinou premis, tres de narrativa i tres de prosa pel primer i segon cicle de l’ESO, i per estudis postobligatoris.  

Els guanyadors de primer cicle de l’ESO han estat, la Flor Natural per N. Gironell, de l’Institut Montilivi; Englantina per E. Dapena, de l’escola Les Alzines, i la Viola per M. Solé, de l’escola Les Alzines. En prosa, el tercer premi ha estat per L. Forner, de l’escola Vedruna; el segon premi per R.Díez-Quijada, de l’Institut Ermessenda, i el primer premi per C. Pous, de l’Institut Ermessenda.

Pel que fa al segon cicle d’ESO, Ia Flor Natural se l’ha endut C. Riera, de l’escola Les Alzines; l’Englantina ha estat per I. León, de l’Institut Ermessenda, i la Viola per V. Sánchez Gómez, de l’escola Les Alzines. En prosa, el tercer premi ha estat per M. Turró, de l’Institut Narcís Xifra; el segon per a D. Ruíz, de l’Institut Ermessenda, i el primer premi per a B. Burjons, de La Salle Girona.

Per últim, en la categoria d’estudis postobligatoris, la Flor Natural ha estat per N. Abate, de l’escola Les Alzines; en Englantina C. Garralaga, de l’Institut Santiago Sobrequés; en Viola M. Llopart, de l’Escola Bell-lloc del Pla. En prosa, el tercer premi ha estat un premi exaequo per R. Pluma i L. Vilà, tots dos de l’Institut Santiago Sobrequés; el segon premi per D. Bonillo, de l’Escola Bell-lloc del Pla, i el primer premi per A. Xart, de l’Institut Narcís Xifra. 

El jurat d’aquesta edició ha estat format per la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Anabel Moya; la tècnica del Servei Municipal de Biblioteques Mercè Pons; el representant del món literar, Pere Parramon; la professora de l’Institut Narcís Xifra Megan Descayre; la representant de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga, i el representant dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Lluís Hernández. 

L’acte ha comptat una actuació musical a càrrec de La SalleSona  un cor mixt, divers, modern, nascut al Col·legi La Salle Girona ja fa uns quants anys, fruit de les col·laboracions voluntàries de nois i noies dels diferents cursos d’ESO i Batxillerat amb inquietuds culturals i formació vinculada al teatre, la música o la dansa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.