Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival Z explorarà els futurs escènics amb una segona edició que creix en dies i en espais

L’activitat passa de dos a quatre jornades i tindrà lloc entre el 7 i el 10 de juliol al Teatre Municipal de Girona, l’Auditori de la Mercè i el Centre d’Arts Escèniques El Canal

Fotografia de la presentació del festival

El Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona ha acollit aquest migdia la presentació de la segona edició del Festival Z. Després de l’èxit de l’edició beta celebrada el juliol passat, enguany la mostra d’arts escèniques reservada a creadors menors de 30 anys creixerà en nombre de dies i espais. El festival passa de 2 a 4 dies, i tindrà lloc entre el 7 i el 10 de juliol al Teatre Municipal de Girona, a l’Auditori de la Mercè i a El Canal – Centre d’Arts Escèniques de Salt, que s’incorpora com a espai expositiu del certamen. 

El que no variarà de la primera edició seran els tres pilars en què es basa el festival: l’exhibició d’espectacles –acabats o en procés-; les activitats destinades a professionals, i la part de la programació dedicada a la reflexió i el pensament, que inclou els Cercles de Debat. El lema d’aquesta edició és “Explorant futurs escènics” i aquests serà el fil conductor de totes les propostes que es presentaran durant els quatre dies de juliol.

"Per Girona, el Festival Z ha suposat el paradigma de la cultura, apostant per idees noves i proporcionant nous espais de creació cultural, amb la missió de què les generacions més joves s'apropin a les arts escèniques. Perquè impulsem la cultura de base, en potenciem el finançament i els oferim espais d’exposició. En la nostra línia de suport a la creació, des de l’Ajuntament oferim una residència artística al Saló de Descans i un suport econòmic al Col·lectiu Desasosiego, una companyia jove gironina, en coproducció amb Fira Tàrrega. És la proposta que hem fet al Zeta per presentar dins el marc del festival. Per tant, estic molt content de poder-vos anunciar que des de cultura ens hem arremangat per treballar en doble direcció amb el festival l’exhibició i el suport a la creació” ha declarat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. 

Pel que fa a l’exhibició d’espectacles, a diferència de l’edició anterior, enguany l’organització del festival va obrir convocatòria per a la participació de companyies l’octubre passat. Del centenar de propostes rebudes, el programa inclourà cinc espectacles en modalitat d’exhibició, quatre en la residència creativa i cinc més en la presentació de projectes artístics. 

Un altre pilar que també creix és l’espai de reflexió. S’han preparat tres taules rodones que tindran com a fil conductor tres obres literàries que també exploren el futur: Jo, Robot (Isaac Asimov, 1950), Un món feliç (Aldous Huxley, 1932) i L’any del diluvi (Margaret Atwood, 2009). Els debats partiran amb aquest esperit d’exploració del futur pel que fa a les arts escèniques, però sense cap mena de nostàlgia: es debatrà sobre l’escena actual i la seva projecció, la intel·ligència artificial, la presència de robots a escena, entre d’altres. 

La voluntat de la direcció del festival és que la mostra creixi de manera orgànica, controlada i en diàleg amb l’ecosistema teatral gironí i català, prioritzant la qualitat a la quantitat, sense programacions simultànies. Per aquest motiu, les exhibicions d’aquest any inclouen una cita prèvia el 3 de juny al Teatre de Lloret de Mar, en un primer pas per a la construcció d’una “Constel·lació Z” d’espais de creació. En aquest cas, la localitat selvatana acollirà l’obra Que s’acabi el món és culpa meva, de l’Associació La Intempèrie, i la presentació de la peça Avui és demà, interpretada per l’alumnat del batxillerat d’arts escèniques de La Salle Girona i les usuàries del Programa d’inserció laboral (PIL) de Salt. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.