Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal presenta aquest dijous l’espectacle “Spiritual Boyfriends” a l’Auditori de la Mercè

L’obra és un solo que gira entorn de la relació cos-poder a través d’un llenguatge físic, visual i teatral.

El Teatre Municipal de Girona presenta l’espectacle Spiritual Boyfriends aquest dijous, dia 19 de maig, a les 20 h, a l’Auditori de la Mercè. En aquesta obra, Núria Guiu fusiona fronteres entre llenguatges, així com els termes autobiografia, realitat i ficció. Les entrades ja es poden comprar al web del teatre.

L’espiritualitat, i concretament la pràctica del ioga, és el marc contextual que Guiu utilitza per qüestionar polítiques de poder i de control, i tracta l’amor, el desig i l’erotisme com a forma d’experiència espiritual lligada a la construcció de rols de poder a través del cos i la seva imatge. 

La pràctica del ioga es revela com una forma d’autocontrol i autodisciplina fins al punt de revertir el seu propòsit curatiu cap a una obsessió malsana i materialista per la perfecció corporal. El ioga actual, tot i ser una pràctica espiritual, no s’escapa de la capitalització del cos a través de conceptes com la bellesa, la salut i la indústria dels objectes fetitxes que giren al voltant de l’autoteràpia. 

El seu treball es basa en una investigació iconogràfica sobre la construcció històrica de postures de ioga, així com en material autobiogràfic al voltant de l’afecte i el desig. 

Graduada a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, Núria Guiu va formar part d’IT Dansa i posteriorment va treballar com a ballarina amb companyies com Cullberg Balletten, Gisèle Vienne, Carte Blanche, Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot), Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal o Kobalt Works, entre altres. 

Guiu és professora certificada de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució Humana de la UOC. Ha treballat com assistent artística de Gisèle en Vienne i també com a intèrpret d’algunes de les seves creacions.  Des del 2012 indaga com a coreògrafa en la relació cos i digitalitat. En aquest sentit, la digitalitat es qüestiona com un espai de desig, però també de control, com a droga i com a psicotròpic col·lectiu, on l’ànima (entesa a Internet com una entitat volàtil, virtual i informativa) s’allibera de la materialitat del cos i pot observar, tocar i manipular de manera omnipresent i invisible. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.