Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Uns tres-cents alumnes de Girona venen hortalisses dels horts escolars al Mercat del Lleó

Es tracta d’una activitat inclosa en el projecte d’horts escolars que impulsa l’Ajuntament de Girona en el que, durant el curs, l’alumnat dels centres participants, s’endinsen en el món de l’horticultura

Imatge de la jornada

Aquest matí, uns tres-cents nens i nenes de diverses escoles de Girona han fet de paradistes al Mercat del Lleó. Hi han participat venent els seus propis productes, conreats a les escoles, i dins el projecte de suport als horts dels centres educatius que impulsa la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Girona. Durant tot el matí, els infants i joves han pogut vendre tota mena verdures i hortalisses als compradors que passaven pel mercat. 

L’objectiu del projecte de suport als horts de les escoles és introduir l’alumnat en el món de l’horticultura i facilitar que totes les escoles puguin tenir-ne un. Al llarg del curs, els infants i joves aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les. 

Durant la seva estada al Mercat del Lleó, l’alumnat participant ha rebut la visita de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. També han comptat amb l’animació del grup musical Els Atrapasomnis, que han interpretat cançons del seu repertori, relacionades amb el món de les fruites i les verdures. 

Aquest any han participat en aquest projecte dotze grups de primària i secundària de set centres diferents: les escoles Àgora, Domeny, Eiximenis, El Bosc de la Pabordia, Montfalgars, Sagrada Família i l’Institut Montilivi. A banda de l’objectiu principal d’introducció i aprenentatge en el món de l’horticultura, amb aquesta activitat també s’ha facilitat la formació del professorat per gestionar un hort ecològic, s’ha sensibilitzat sobre la importància d’una cultura agrària més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i s’impulsa el consum de per productes de proximitat.  

Girona, com a Ciutat Educadora, promou de manera activa l’educació per a la salut i la participació de tots els seus habitants en bones pràctiques de desenvolupament sostenible. El projecte d’horts escolars i la venda de productes al mercat en són un bon exemple. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.