Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença el període de preinscripcions per a la Matinal d’Art 2022 que tindrà com a eix temàtic el Japó

L’activitat tindrà lloc entre el 27 de juny i el 15 de juliol al Centre Cultural La Mercè i les sol·licituds es podran presentar fins al 30 de maig

L’Ajuntament de Girona ha obert el període de preinscripcions per a La Matinal d’Art que cada estiu organitza l’Escola Municipal d’Art de Girona (EMA). Enguany la matinal tindrà lloc del 27 de juny al 15 de juliol i estarà dedicada a la cultura japonesa. Les activitats programades a la Matinal d’Art de l’EMA es plantegen des d’una òptica formativa i creativa i dividides per grups segons l’edat. 

En aquesta edició, els i les joves participants faran un viatge al Japó repassant les seves tradicions fins a l’època contemporània, a través de les diferents disciplines artístiques que proposa la matinal: dibuix, pintura, plàstica i anime, ceràmica i escultura, tapís, gravat i joieria. L’alumnat s’endinsarà en arts tradicionals com l’origami, el sumi-e, les màscares Kabuki, els animals mitològics... fins a la creació estètica manga, anime i personatges de videojocs. Tota una iconografia que ha deixat una forta empremta dins el món de l’art i que ha influït en el còmic popular de tot el món.

La Matinal d’Art forma part de la programació d’estiu de l’Escola Municipal d’Art dirigida a infants i joves d’entre 6 i 16 anys. Amb aquesta activitat es dona l’oportunitat de tastar diferents disciplines que formen part de l’oferta pròpia de l’escola. Des d’avui i fins al 30 de maig, les famílies poden entrar al Sistema d’inscripcions municipal per fer la preinscripció a les diferents opcions que proposa l’escola segons l’edat dels infants. L’ordre de preinscripció no afecta l’assignació de places, ja que aquesta es farà per sorteig el dimecres 1 de juny. 

El professorat que imparteix els tallers de la Matinal, i que forma part de l’Escola Municipal d’Art, està format per Manel Bayo, Josep Maria Bernabé, Pep Camps, Providència Casals, Clara Oliveras, Tomàs Pons, Cesc Pujol, Sebi Subirós i Imma Viñals.
 
La imatge del cartell de les inscripcions és obra de Cesc Canosa, alumne de 8 anys del grup d’EmaXics. Es tracta del resultat de la tercera edició del concurs, en què es proposava a l’alumnat dels diferents cursos infantils i juvenils que creessin una obra artística relacionada amb la temàtica del Japó. La imatge guanyadora representa un drac d’estètica nipona, del qual en destaca el seu dinamisme i moviment. 

Podeu consultar més informació, normativa i dates del sorteig de places i matriculacions a través del web municipal de la Matinal d’Art

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.