Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Cultures del món al barri: Comunitat magrebina i nicaragüense

Aquest mes coneixerem dos comunitats provinents d’orígens molt diferents, nord d’Àfrica i centre Amèrica, que ens oferiràn visions molt interessants de les seves vivències a Santa Eugènia i Can Gibert

El divendres 29 d’abril es va avançar l’espai de trobada amb un taller de cuina magrebí per infants. Hi van seguir les intervencions d’entitats i col·lectius magrebins que afavoreixen la convivència a Catalunya i es varen tractar projectes educatius i d’intercanvi amb països magrebins. Al final de l’acte vam poder ballar i gaudir de les melodies magrebines. 

El pròxim dia que podreu participar d’aquest espai de diàleg i trobada veïnal en el que s’impulsen reflexions sobre la diversitat cultural i els intercanvis socials serà el divendres 20 de maig al Centre Cívic Santa Eugènia. Aquest dia, la Comunitat magrebina ens oferirà una presentació sobre el seu context actual i els reptes de futur, tot repassant algunes vivències migratòries d’origen magrebí. Parlarem d'"El Ramadà” i provarem el plat per excel·lència de la cuina magrebina, la Harira. 

El dimarts 24 de maig a les 17 h, creuarem l’Atlàntic per gaudir d’una tarda de jocs per Nicaragua. Ens trobarem a la plaça de Pere Calders, dins la franja habitual de l’espai “Jocs per a tothom” que es realitza cada dimarts a una plaça diferent del barri.

En la darrera sessió del mes, i tornant als divendres, el 27 de maig a les 19 h a Can Ninetes no pararem! Nica amb el títol: UN GÜEGÜE ME CONTÓ...!, ens farà passar una molt bona estona i continuarem en tallers participatius de percussió (El Güegüense) i de màscares (El Macho Ratón). L’acte comptarà a més amb una xerrada, música i cóctels Nicas.

I us preguntareu què tenim el divendres 13 de maig en la franja habitual de Cultures del món al barri al Centre Cívic de Santa Eugènia, oi? 
Doncs us informem que a les 20 h, Ponç Feliu, biòleg, ambientòleg i director del parc natural del Cap de Creus ens parlarà de les grans rutes migratòries dels ocells, algun d’ells, com el rossinyol, uneixen zones de l’Àfrica i tenen parada a les Hortes de Santa Eugènia. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.