Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El projecte del claustre de la Catedral per “Girona, Temps de Flors” proposa reflexionar sobre el futur del planeta

L’entitat financera BBVA participa en la mostra floral decorant aquest espai i esdevé el principal patrocinador de la mostra un any més

Imatge de la roda de premsa d’avui i una del projecte

El projecte del claustre de la Catedral per “Girona, Temps de Flors” convidarà a reflexionar sobre l’impacte que exercim al medi ambient i com evolucionarà el planeta si no el preservem. L’entitat financera BBVA, que és un dels principals patrocinadors de l’esdeveniment, mira cap a un futur més sostenible en la 67a edició de la mostra floral, que tindrà lloc del 7 al 15 de maig. Aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el director de BBVA a Girona, David Meavilla, i l’artista Jordi Albà han presentat la col·laboració entre les dues organitzacions en el marc de “Girona, Temps de Flors”. 

Durant la presentació de l’espai aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “Temps de Flors és el resultat de la suma de molts esforços, individuals i col·lectius, al servei del patrimoni de la ciutat. Pocs esdeveniments són capaços de reunir més de mil voluntaris que els facin possibles, i això és gràcies a la implicació del conjunt de la ciutadania. I també dels patrocinadors, com és el cas del BBVA, que creuen en aquest projecte i que ens ajuden a fer-lo més gran”.

Com és habitual, uns 150 treballadors i treballadores de les oficines de l’entitat financera de la ciutat i de les comarques gironines han estat col·laborant en el projecte, que porta per nom “Contrastos de futur”. Ho han fet en torns a les tardes, en acabar la seva jornada laboral. “Aquesta col·laboració s’emmarca en la voluntat de proximitat del banc, d’estar a prop del territori, de les entitats que en formen part, i també de les persones, especialment en aquelles activitats que la gent sent com a pròpies. Temps de Flors és un exemple magnífic d’esdeveniment arrelat i emblemàtic”, ha destacat el director de BBVA a Girona, David Meavilla, qui ha remarcat que, precisament, “els empleats són qui han escollit el nom ‘Contrastos de futur’ entre les diferents propostes que han plantejat en un concurs intern”.

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que “des de la Diputació de Girona volem posar en valor la tasca de tots els professionals, però sobretot dels voluntaris que, generosament, posen el seu temps i el seu esforç perquè la mostra sigui més reeixida any rere any. És amb les sinergies entre tots, també entre les diferents institucions i entitats privades, que prosperen projectes com ‘Girona, Temps de Flors’”.

Per acabar, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, ha remarcat la voluntat de reprendre la normalitat durant la mostra, vetllant alhora per la seguretat. “Iniciem els últims preparatius de Temps de Flors, que demà comença, amb més de cent projectes, i amb la intenció que tothom en pugui gaudir. Per això mantenim el tancament perimetral del Barri Vell, amb diversos punts d’entrada i de sortida, fet que ens permetrà controlar aglomeracions. També aprofitem per recordar que és recomanable dur la mascareta posada en cas d’acumulació de persones”, ha dit Plana.

El dissenyador del projecte és l'artista Jordi Albà, en qui BBVA ha confiat per a tots els dissenys florals que l'entitat financera ha presentat des que participa en el certamen. Albà ja va decorar el claustre el primer any que el banc va participar en la mostra, i en anys posteriors ho ha fet als soterranis i al fossat de la Catedral, al claustre de Sant Pere de Galligants, als Banys Àrabs i a la plaça del Marquès de Camps.

“Contrastos de futur” s’inspira en els boscos i vol ser un clam al respecte a la biodiversitat. És una composició que mostra el contrast entre dos mons, dos paisatges molt diferents, per conscienciar que el futur depèn de tots nosaltres. Per evidenciar-ho, contraposa els dos espais del claustre: les galeries i el pati. Les galeries conviden a una passejada per un entorn de verdor, floral i fresc, un espai ideal que mostra un entorn respectat que proporciona una agradable sensació d’harmonia. Per contra, el pati mostra un món fosc, impactat per la falta de cura de l’entorn, i es compon principalment de natura morta, troncs i fulla de sotabosc.

En aquest sentit, l’alcaldessa Marta Madrenas ha ressaltat la temàtica del projecte, que “mostra els valors que tant identifiquen la nostra ciutat, de lluita a favor de la sostenibilitat i del verd urbà, també durant ‘Girona, Temps de Flors’”. 

En conjunt s’han emprat més de 4.000 elements per completar la decoració floral, entre tiges, flors, branques i arbres. Com ja s’ha fet altres anys, BBVA ha pensat en el vessant sostenible del projecte, des de la tria de materials reciclats a l’ús de la composició un cop acabada la mostra. En aquest sentit, els arbres que simulen el bosc en la darrera galeria seran replantats als jardins de la ciutat. Les varietats han estat seleccionades d'acord amb l'Ajuntament per assegurar que puguin encaixar en aquest hàbitat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.