Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Observatori dels Drets Humans als barris de Girona

Aquest projecte és una iniciativa de la Facultat de Lletres de la UdG, que compta amb el suport de la Regidoria de Ciutadania, Participació i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona

El projecte “Observatori dels Drets Humans als barris de Girona” és una iniciativa de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, que compta amb el suport de la Regidoria de Ciutadania, Participació i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona.

El projecte s’emmarca en una activitat docent, dirigida pel professor Lluís Costa, i desenvolupada en el context del Grau de Comunicació Cultural de la UdG, amb la participació de 41 alumnes.

L’Observatori, que proposa una mirada, amb esperit crític, a 10 barris de Girona: Font de la Pólvora, Pont Major, Germans Sàbat, Montjuïc, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís, Torre Gironella, Les Pedreres i Vila-roja, sorgeix amb la voluntat d’apropar una realitat sovint excessivament invisibilitzada: la vulneració dels drets humans. L’observació i interpretació crítica del què ens rodeja ens ajuda a reflexionar sobre les causes, implicacions i conseqüències d’una problemàtica que sovint viu soterrada en el dia a dia de molts ciutadans, i que entenem s’ha de pensar des d’una mirada general, d’una visió panoràmica del món. Dit d’una altra manera: cal activar el pensament crític global amb la denúncia local.

Ens volem fixar en els col·lectius més vulnerabilitzats: dones, immigrants, infants, joves, col·lectiu LGTBI, persones amb capacitats diverses; i les seves problemàtiques: atur, educació, habitatge, salut, cultura, pobresa, participació ciutadana i discriminació en general.

Com afirma la regidora de Ciutadania, Participació i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers: “l’administració local ha de treballar amb una mirada inclusiva, des de la diversitat, fonamentada en el respecte, la protecció i la garantia dels drets humans per tal de fer possible un desenvolupament humà i social que sigui sostenible. Buscar sinergies amb la UdG representa una fórmula immillorable”.

La fitxa tècnica del projecte és la següent: Direcció: Lluís Costa. Coordinació digital: Francesc Casadellà. Coordinació de continguts: Joan Tamayo. Coordinació xarxes socials: Marta Baserba. Coordinació reportatge: Joan Roura. Coordinació enquestes: Josep Vicenç Eres i l’equip d’alumnes de l’assignatura de “Llengua i Mitjans” del Grau de Comunicació Cultural de la UdG.

La presentació del web i reportatge de l’Observatori dels Drets Humans als barris de Girona s’efectuarà el dimecres 11 de maig, a les 19 h al Saló de Descans de l’Ajuntament de Girona. A partir d’aquell moment ens podrem submergir en el projecte a través del web: https://dretshumansgirona.csii.cat/

Cartell
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.