Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament centra la programació SMObilitza’t a fomentar la innovació i creativitat de les persones en recerca de feina

La temàtica de la proposta s’ha escollit amb motiu del Dia Mundial de la Innovació i la Creativitat, que se celebrarà el proper 21 d’abril

L’Ajuntament de Girona centra la programació SMObilitza’t per al segon trimestre de l’any 2022 a fomentar la capacitat d’innovació i la creativitat de les persones en recerca de feina. Des del 13 d’abril fins al 15 de juny s’han programat 15 activitats gratuïtes, que es duran a terme majoritàriament en format presencial. L’objectiu és oferir eines i recursos ajustats a les exigències del mercat de treball a les persones que es troben en situació d’atur, per tal de millorar la seva l’ocupabilitat i contribuir a augmentar les possibilitats de trobar feina. 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar de manera telemàtica a través del web del Servei Municipal d’Ocupació. Per cada taller s’oferiran entre 15 i 20 places.

“La creació d’ocupació és una prioritat d’aquest govern. Estem sortint amb força de les conseqüències de la pandèmia en l’àmbit del mercat laboral, però som conscients que calen nous perfils, que els sectors productius estan en constant evolució i que estem en un context molt dinàmic. Per això des de l’SMO adaptem els recursos a aquesta realitat, amb la finalitat de ser útils a les persones que  busquen feina o que volen iniciar nous projectes professionals, i així tenir a la ciutat el màxim nombre de persones ocupades possible”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

La innovació i la creativitat seran els eixos vertebradors de programació. La temàtica s’ha escollit amb motiu del Dia Mundial de la Innovació i la Creativitat, que se celebrarà el proper 21 d’abril. A més, es tracta de dues competències que en els darrers anys s’han convertit en unes de les més valorades per part de les empreses, i que s’han situat entre les deu competències laborals imprescindibles per al futur.

La creativitat es refereix al procés mental que permet generar noves idees, mentre que la innovació fa referència a la capacitat per materialitzar aquestes idees en quelcom que sigui significatiu. Tots dos conceptes han esdevingut claus en un escenari com l’actual, caracteritzat per alts nivells d’exigència, una creixent interconnexió i un procés de transformació constant.

En funció del seu objectiu, les accions programades es classifiquen en quatre categories. La primera és FeinaLab, unes sessions orientades a facilitar recursos i tècniques de recerca de feina, on es treballaran eines innovadores com les aplicacions, els currículums creatius i infogràfics o el networking professional, així com les noves tendències per a l’atracció i selecció de talent a les empreses.

En segon lloc, Ocupacions amb opcions (O2) consisteix en converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori. Aquest trimestre, les xerrades seran sobre el sector de l’hostaleria i el seu nou context, les energies renovables, i la logística i el transport.

En la categoria d’Aula de competències, es duran a terme tallers dirigits a la millora de les competències transversals de les persones participants. En aquesta ocasió, les activitats se centraran en la innovació, la creativitat i els nous estils de lideratge. La primera sessió està programada pel 21 d’abril, Dia Mundial de la Innovació i la Creativitat, i porta per títol “Innovar, comunicar i persuadir”.

Per últim, la quarta categoria és SMOemprèn, unes sessions dirigides a persones emprenedores per facilitar eines i recursos a l’hora d’iniciar o fer créixer un projecte empresarial, centrant-se en els nous models d’emprenedoria, com són l’economia social i solidària.

Per a més informació, podeu consultar el programa d’activitats SMObilitza’t.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.