Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Orchestra of the Age of Enlightenment, dirigida pel prestigiós tenor Mark Padmore, presenta la “Passió segons sant Joan” a l’Auditori de Girona

Amb més de trenta anys de trajectòria i reconeguda com una de les millors orquestres europees, la formació britànica actuarà el diumenge 3 d’abril a la Sala Montsalvatge, en una actuació única a Catalunya

L’Auditori de Girona presenta la Passió segons sant Joan, de J. S. Bach, interpretada per la formació britànica Orchestra of the Age of Enlightment i dirigida pel prestigiós tenor Mark Padmore. El concert, que tindrà lloc el diumenge 3 d’abril (19 h) a la Sala Montsalvatge, serà l’únic que la formació realitzarà a Catalunya. El mateix diumenge, abans de l’espectacle (18:15 h), el poeta i pintor Narcís Comadira, artista convidat d’aquesta temporada a l’Auditori, mantindrà una conversa amb l’exalcalde Joaquim Nadal, que incidirà sobre la ciutat de Girona i la seva poesia. Les entrades per al concert es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

La Passió segons sant Joan BWV 245, del compositor alemany J.S. Bach, és una obra religiosa que es va estrenar l’any 1724 a l’església Sant Nicolau de Leipzig. Una obra escrita per a veus solistes, cor i orquestra, el text principal de la qual prové dels capítols 18 i 19 de l’Evangeli segons sant Joan. Tot i que només se’n conserven completes dues, Bach va escriure almenys cinc passions, la més coneguda, la Passió segons sant Mateu

La formació britànica Orchestra of the Age of Enlightenment (OAE), considerada una de les més importants en la interpretació de música barroca amb instruments d’època, serà l’encarregada d’interpretar aquesta obra. Reconeguda com una de les millors orquestres europees del moment, l’OAE va néixer l’any 1986 a Londres i es caracteritza per no tenir una direcció fixa i principal, fet que ha permès que hagi treballat amb alguns dels millors directors i solistes del món, com Yannick Nezet-Seguin, Edward Gardner, Simon Rattle o el difunt Charles Mackerras, entre molts altres. Amb més de trenta anys de trajectòria sobre els escenaris, l’OAE ha actuat arreu del món i ha interpretat fragments d’obres com Tristany i Isolda, de Wagner, o Romeu i Julieta, de Berlioz, entre d’altres. 

En aquesta ocasió, actuarà sota la direcció del tenor anglès Mark Padmore (que també farà d’Evangelista), un referent musical gràcies a les seves recreacions de les obres sacres de Bach i a la interpretació de destacats rols operístics. Els seus treballs de declamació en relació amb la música i les interpretacions de l’Evangelista de les dues Passions bachianes han esdevingut un llegat per la història de la música. Ha col·laborat amb directors d’orquestra com Simon Rattle, John Eliot Gardiner, Bernard Haitink o Mariss Jansons, i ha signat les millors versions en concert i en disc. 

La formació es completarà amb la soprano Mary Bevan, la mezzosoprano Paula Murrihy, el tenor Laurence Kilsby, i el baix Raoul Steffani. Les entrades per al concert, l’únic que realitzaran a Catalunya i que tindrà lloc el diumenge 3 d’abril a les 19 h a la Sala Montsalvatge, es poden adquirir a www.auditorigirona.org.


Conversa entre Narcís Comadira i Joaquim Nadal

El mateix diumenge, a les 18:15 h, tindrà lloc l’activitat “Girona i la seva poesia: conversa entre Narcís Comadira i Joaquim Nadal” al vestíbul de l’Auditori de Girona. Una xerrada entre l’“Artista convidat” d’aquesta temporada a l’equipament, Narcís Comadira, que parlarà de la seva visió d’una Girona somniada des de la paraula, i l’exalcalde Joaquim Nadal, que en el seu moment va treballar per esculpir una ciutat atractiva i moderna. Així mateix, el públic assistent també podran gaudir de l’exposició “Narcís Comadira: del gest sensible i la paraula dibuixada”, una de les activitats paral·leles que es pot visitar fins al diumenge 12 de juny al vestíbul de l’Auditori. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.