Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona acull divendres l’espectacle “La batalla de los ausentes”, de La Zaranda

Es tracta d’una sàtira sobre la memòria, la guerra i el poder, de la mà d’una companyia amb una llarga trajectòria en el teatre de l’absurd i amb un gran prestigi internacional. La funció és accessible amb audiodescripció mitjançant subtítols, bucle magnètic i so amplificat amb auriculars.

L’espectacle La batalla de los ausentes arriba aquest divendres, dia 1 d’abril, a les 20 h al Teatre Municipal de Girona, de la mà de La Zaranda. La companyia, que té més de quatre dècades de trajectòria, porta una peça mordaç amb la societat actual, una sàtira sobre la memòria, la guerra i el poder. La funció és accessible i inclou subtítols, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars per a persones amb discapacitat sensorial i gent gran. Les entrades ja es poden comprar al web del Teatre.

Gràcies als seus anys d’experiència en el teatre de l’absurd, La Zaranda ha desenvolupat un llenguatge propi molt característic, on l’humor és la clau utilitzada per parlar d’una manera crítica sobre temes com la guerra i el poder. En aquest espectacle, tres actors es reuneixen en una trinxera i rescaten piles de persones absents, morts d’una lluita sorda i silenciosa. Pretenen celebrar una commemoració de la batalla, tot i que en realitat tothom sembla haver oblidat aquella guerra. Ells es declaren derrotats per les hostilitats del destí, vençuts pel temps, i no obstant això, no abandonen l'esperança de realitzar una última gesta gloriosa.

En l'exploració de límits en què sempre treballa La Zaranda, La batalla de los ausentes es mou entre l'elegíac i la farsa, constituint en clau d'humor una al·legoria descarnada de l'actualitat.

La Zaranda conserva intacte el seu compromís amb el teatre i continua desenvolupant una intensa tasca creativa que li ha valgut un gran prestigi internacional. La forma teatral artesanal d’aquesta companyia andalusa ha inspirat artistes com ara Sergi López i Jorge Picó, Loscorderos.sc i Gabino Diego, entre molts altres.

El seu teatre es caracteritza per la reflexió profunda de la realitat entesa com a punt de trobada entre un futur que no arriba i un passat sempre present. Aquest arriba a través de la memòria, que és l'única cosa que ajuda a comprendre. Els seus espectacles no presenten respostes, més aviat actuen com a consciència de l'espectador, que planta davant dels ulls paraules en forma d'imatges.

La peça, gestada en plena pandèmia, opta per posar en escena els tres actors originaris: Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos. L’obra va rebre el premi al Millor espectacle de la Feria de Palma del Rio 2021.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.