Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total d’onze escoles de Girona participen en les xerrades sobre valors i gènere en l’esport organitzades per l’Ajuntament

Les activitats, que s’emmarquen en el Programa de Recursos Educatius 2021-22, ha finalitzat amb la participació de la jugadora de l’UniGirona Iho López.

Un total d’onze escoles de Girona han participat aquest hivern en les xerrades sobre valors i gènere en l’esport “L’esport i els seus valors” i “Normalitzem les diferències en l’activitat física i l’esport”, organitzades per l’Ajuntament de Girona. Aquestes dues propostes s’emmarquen en el Programa de Recursos Educatius 2021-22 del consistori, gestionat i coordinat per La Caseta – Serveis Educatius. 

La primera activitat té com a objectiu transmetre als nens i nenes de la ciutat la importància de la pràctica esportiva i els valors que l’acompanyen, mentre que la segona posa sobre la taula les diferències de gènere en l’esport o la manca d'igualtat d'oportunitats entre nois i noies en aquest àmbit. Totes dues propostes pretenen motivar l'alumnat perquè no abandoni la pràctica esportiva, especialment en el canvi de l’escolarització primària a la secundària.

En el marc de les xerrades, durant els mesos de gener, febrer i març, l’alumnat de sisè curs de diversos centres educatius ha pogut parlar amb esportistes d’alguna de les entitats o clubs de la ciutat sobre la seva experiència personal en l’esport. Concretament, han acollit la iniciativa l’Escola de Santa Eugènia, el Centre d’Educació Especial Font de l'Abella, l’Escola Cassià Costal, l’Escola Vila-roja, l’Escola Font de la Pólvora, l’Escola Carme Auguet i l’Escola Marta Mata.

“Agraeixo la complicitat de les diferents entitats i clubs esportius de Girona per dur a terme aquestes xerrades. Des d'Esports potenciem el rol de l'esport escolar, perquè fer esport és fer salut, és fer cohesió, és fer ciutadania i és fer societat”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

En el cas de “L’esport i els seus valors”, els i les esportistes han pogut explicar als infants com és el seu dia a dia, quins hàbits alimentaris segueixen, quina trajectòria han fet per arribar al seu nivell esportiu, quantes hores dormen o entrenen, com compaginen l’esport amb els estudis, o quin ambient hi ha dins d'un mateix equip, entre altres qüestions.

En aquesta edició, han participat en les xerrades els esportistes següents: Imma Puigcorbé i Sergio Vertiz, del Club Trail Running Girona – Club Esquí Girona; Yousef Saloum, de l’Associació Girona Judo; Pol Díaz, del Club Halterofilia Girona; Marc Planella, de la secció Hoquei  del GEiEG, i Iho López, de l’UniGirona, qui va tancar l’activitat el passat 21 de març.

Els recursos educatius de Girona abracen una gran quantitat de matèries i han estat preparades per donar suport als continguts curriculars dels centres educatius de la ciutat en diverses temàtiques, com el coneixement de la ciutat, les arts plàstiques, el cinema, la història i l’art, la lectura i l’escriptura, la salut o el civisme, entre d’altres. Des del Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Girona s’ofereixen tres recursos, el curs “Natació en horari escolar”, i dues xerrades, la de “L’esport i els seus valors” i la de “Normalitzem les diferències en l'activitat física i l'esport”.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.