Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari presencial de març del 2022

El Ple va tenir lloc el dia 14 de març del 2022.

Ahir va tenir lloc de forma telemàtica la sessió plenària ordinària i virtual corresponent al mes de març del 2022. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades d’ocupació i sobre la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 a la regió sanitària de Girona. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

Comissió Informativa d’Alcaldia

En primer lloc, es van debatre al ple els cinc punts de la Comissió Informativa d’Alcaldia. Tots els punts es van aprovar per unanimitat i feien referència a: punt 5 (Aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a finançar Activitats de rellevància per a la ciutat), punt 6 (Modificació de l'acord de Ple de data 14 de desembre de 2020, de nomenament dels membres de l'òrgan de govern, anomenat patronat, de la Fundació Museu del Cinema), punt 7 (Modificació de l'acord de ple de data 14 de desembre de 2020, de nomenament dels vocals del Consell General del Patronat Call de Girona), punt 8 (Modificació de l'acord de Ple de 14 de desembre de 2020 de nomenament dels patrons de l'òrgan de govern de la Fundació Rafael Masó, anomenat Patronat) i punt 9 (Aprovació del Pla de Mesures Antifrau de l'Ajuntament de Girona).

Comissió Informativa de Territori

Seguidament, es van debatre els tres punts de la Comissió Informativa de Territori. El punt 10 (Aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a l'empresa SALVADOR SERRA SA, vist el dictamen 402/21 de la Comissió Jurídica Assessora, en el marc de les obres de construcció del Pont del dimoni entre els carrers mare de Déu dels Àngels i el carrer Massana a Santa Eugènia), es va aprovar per 14 vots a favor (JuntsxCat, ERC i el regidor no adscrit) i 13 abstencions (Guanyem Girona, PSC i la regidora no adscrita). En el cas del punt 11, aprovar la modificació dels estatuts del Consorci Alba-Ter, aquest es va aprovar per unanimitat. Mentre que el punt 12 (Aprovar la modificació pressupostària a efectes de disposar de crèdit suficient per al cofinançament de la subvenció de la convocatòria 2021 de la Fundación Biodiversidad per fomentar les actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia), aquest es va aprovar per 26 vots a favor (JuntsxCat, ERC, Guanyem Girona, PSC i el regidor no adscrit) i 1 abstenció (regidora no adscrita).

Comissió Informativa de Drets de les Persones

En el cas de la Comissió Informativa de Drets de les Persones, es van debatre dos punts, el punt 13, per aprovar definitivament les Bases reguladores del Programa de Suport a la Creació de La Marfà - Centre de Creació Musical, que es va aprovar de nou per 26 vots a favor (JuntsxCat, ERC, Guanyem Girona, PSC i el regidor no adscrit) i 1 abstenció (regidora no adscrita), i el punt 14, per aprovar definitivament les bases de la Beca Girona Premi d'Europa, que en aquest cas es va aprovar per unanimitat.

Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior

En quart lloc, es va passar als punts de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior, en què es van debatre vuit punts. Tant el punt 15 (Declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -rehabilitació de les façanes de l'edifici situat al carrer Croada 4-) com el punt 16 (declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -rehabilitació de la façana principal de l'edifici situat a l'avinguda Sant Francesc 6-), es van aprovar per unanimitat. El punt 17, sobre la modificació del pressupost 2022 - operacions pendents aplicar 2021, aquest punt es va aprovar per 20 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i el regidor no adscrit) i 6 abstencions (Guanyem Girona) i 1 vot en contra (regidora no adscrita). El punt 18, sobre l’aprovació del suplement de crèdit amb càrrec al romanent líquid de tresoreria de l'exercici 2021, es va aprovar per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC) i 14 abstencions (Guanyem Girona, PSC, el regidor no adscrit i la regidora no adscrita). El punt 19 (modificació de l'article 27.2 i supressió de l´Annex VI relatiu al Factor de Jornada Partida de l'Acord/Conveni de Condicions de treball del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Girona) es va aprovar per unanimitat. El punt 20 d’aquesta comissió (Modificació de l'article 27 de l'Acord Conveni de Condicions de Treball de l’Ajuntament de Girona: introducció dels subapartats 27.5 i 27.6) es va aprovar per 26 vots a favor (JuntsxCat, ERC, Guanyem Girona, PSC i la regidora no adscrita) i 1 abstenció (regidor no adscrit). El punt 21 (modificació de la plantilla de l'exercici 2022 aprovada per acord de Ple de data 25 d'octubre de 2021) es aprovar per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC), 8 abstencions (PSC, el regidor no adscrit i la regidora no adscrita) i 6 en contra (Guanyem Girona). 

El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, va explicar el vot negatiu del seu grup argumentant que no hi havia hagut negociacions per part del govern, malgrat que, va dir, “els temes de plantilla sempre s’havien negociat amb els altres grups, o fins ara havia estat així”. Salellas també va denunciar que els regidors no adscrits tinguin més assessors que la resta.

Finalment, el punt 22, sobre l’aprovació de les modificacions de la RLT i la VLT, aquest punt es va aprovar per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC) , 2 abstencions (regidor no adscrit i regidora no adscrita) i 12 en contra (Guanyem Girona i PSC).

La regidora del PSC Bea Esporrín va explicar que el seu grup votava en contra d’aquest punt per la referència a les incompatibilitats establertes pels serveis jurídics. En aquest sentit va reclamar haver pogut votar els diversos aspectes del punt per separat. “Considerem que els recursos humans s’han de consensuar per l’òrgan adequat i legitimat”, va concloure Esporrín.

Per la seva banda, el portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, va explicar el vot negatiu del seu grup fent referència també al fet que caldria acordar els temes de recursos humans a través de la mesa de negociació. “Volem acords que sumin i no que divideixin els treballadors i treballadores, i per això no podem avalar aquesta proposta”, va dir Salellas. 

Comissió Informativa de Promoció Econòmica

Per acabar, es van debatre dos punts més, corresponents a la Comissió Informativa de Promoció Econòmica. Tant el punt 23 (modificació de l'acord de Ple de data 12 d'abril de 2021 en relació a l'aprovació de les Bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per finançar activitats realitzades per les Associacions d'Hostaleria i Restauració de Girona) com el 24 (modificació de l'acord de Ple de data 12 d'abril de 2021 en relació a l'aprovació de les Bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per finançar activitats realitzades per les Associacions de Comerciants de Girona), tots dos punts es van aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, ERC, el regidor no adscrit i la regidora no adscrita) i 6 abstencions (PSC).

Mocions

Abans de passar a altres qüestions, es van debatre les tres mocions que anaven al Ple, totes elles presentades pels grups municipals. La primera, presentada per la regidora no adscrita Miriam Pujola i defensada per la regidora Miriam Pujola, per establir, de forma urgent, un calendari amb els espais que cal peatonalitzar a la ciutat de Girona, aquesta moció es va aprovar per 20 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, ERC, i la regidora no adscrita) i 7 abstencions (PSC i el regidor no adscrit).

La segona, que en aquest cas va presentar el grup Guanyem Girona i que va defensar la regidora del grup Laia Pèlach per la salut sexual i reproductiva femenina, aquesta moció es va aprovar per 26 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, PSC, ERC, i la regidora no adscrita) i 1 abstenció (regidor no adscrit).

I la tercera i última moció, per una accessibilitat integral i per a la creació d'un banc de recursos i materials adaptats per les persones amb discapacitat permanent o temporal a la ciutat de Girona, la va presentar el grup municipal del PSC i la va defensar el regidor del grup Joaquim Ruhí. Aquesta moció es va aprovar per 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, el regidor no adscrit i la regidora no adscrita) i 13 abstencions (JuntsxCat i ERC).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.