Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Agustí Gardella, de la Pastisseria Juhé de l’Escala, guanya el III Concurs “El Millor Xuixo del Món”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lliurat el premi aquesta tarda en el marc del Fòrum Gastronòmic

Imatge del lliurament del premi

Agustí Gardella, de la Pastisseria Juhé de l’Escala, ha guanyat la tercera edició del Concurs “El Millor Xuixo del Món”. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, li ha lliurat aquesta tarda el guardó en el marc de les activitats programades en l’edició 2022 del Fòrum Gastronòmic. 

Aquest any han participat en el concurs 25 pastisseries i fleques. Totes elles han hagut de portar els seus xuixos avui al matí al Palau de Fires i, al migdia, un jurat format per diferents professionals ha fet les valoracions en un acte obert al públic. El jurat d’enguany ha estat format per Fernando Toda, Lídia Casademont, Jaume Junyent, Julià Castelló, Natalya Prokopenko, Yaiza Saiz i Josep Sucarrats. 

Entre els elements a valorar hi havia l’aspecte visual exterior, el sabor equilibrat entre el fregit i la crema, la qualitat de la crema, la cocció interior i exterior de la massa, el fullat i la qualitat del fregit. 

L’Ajuntament de Girona va impulsar l’esdeveniment el 2018 amb la col·laboració de gastrònom Salvador Garcia-Arbós, coincidint amb la celebració de l’Any del Xuixo a la ciutat. També col·laboren amb el concurs l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), el Fòrum Gastronòmic de Girona, el Gremi de Flequers de les Comarques Gironines, el Gremi de Pastissers de Girona i Monkeys Communications.

En la primera edició, el guanyador va ser la pastisseria Padrés de Banyoles, mentre que en la segona, l’any 2020, el guardó va recaure en la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de la Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès.  

Com en les edicions anteriors, el guardó ha estat obra dels joves artistes de La Volta i s’han inspirat en els mateixos xuixos per elaborar-lo.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.