Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona coordinarà iniciatives de la ciutat per oferir suport material i humanitari a Ucraïna

Les prioritats dels propers dies seran també planificar amb entitats i altres administracions les necessitats de les persones refugiades que arribin a la ciutat

Fotografies de l’acte d’aquesta tarda

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Drets Socials, Núria Pi, han explicat aquesta tarda que l’Ajuntament de Girona coordinarà accions de suport material i humanitari de la ciutat cap a Ucraïna arran del conflicte bèl·lic que està vivint el país actualment. Per un costat, s’orientaran les iniciatives ciutadanes solidàries que sorgeixin cap als circuits més adequats per tal que siguin efectives i recullin el material necessari perquè arribi on ha d’arribar. Per altre costat, s’oferirà acompanyament als ciutadans i ciutadanes ucraïnesos que arribin a la ciutat en els propers dies i setmanes, així com a la pròpia comunitat ucraïnesa gironina.

“Des de l’Ajuntament condemnem el que està passant a Ucraïna aquests dies i volem manifestar tot el nostre suport i solidaritat cap al poble ucraïnès. Des del primer moment, des de l’Ajuntament hem estat al corrent de les diferents iniciatives que han sorgit de manera espontània per part de la societat gironina, que ha demostrat un cop més la seva solidaritat. Per poder oferir un suport real a les necessitats del poble ucraïnès, és important coordinar les diferents propostes i els recursos tant per trobar fórmules d’ajuda a propi país com per poder rebre i acollir de la millor manera els ciutadans i ciutadanes ucraïneses que arribin a Girona en els propers dies”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Des de l’Ajuntament també s’ha començat a treballar conjuntament amb Creu Roja, Càritas i la Generalitat de Catalunya tant per fer arribar ajuda al país com per prendre les mesures que siguin necessàries en matèria d’acollida de persones refugiades a la ciutat en els propers dies. “Ara mateix estem en una primera fase de l’arribada de persones provinents d’Ucraïna, en què són acollides sobretot en cases de familiars, amics i coneguts. Però hem d’estar preparats perquè, si s’allarga el conflicte, puguem donar resposta a una arribada de persones sense xarxa social a la ciutat i poder fer l’acollida més fàcil”, ha explicat la regidora Núria Pi. 

En aquest sentit, ha assenyalat que caldrà preveure, per exemple, mecanismes per agilitzar tràmits d’empadronament per poder accedir als serveis sanitaris públics; eines d’assessorament en la integració a nivell lingüístic; assessorament i suport psicològic; orientació en l’obtenció de recursos de diferent tipus, o informació sobre l’escolarització dels infants.

A la presentació de les accions de suport a Ucraïna, hi han participat dues representants de la comunitat ucraïnesa a la ciutat, Tetyana Svirska i Oksana Atamanuyk, que han aprofitat l’acte per fer un agraïment públic a les mostres de suport rebudes en els últims dies. Durant aquests primers dies, des de la comunitat ucraïnesa gironina i el Rotary Club han pogut emplenar tres camions plens amb material divers, fruit de donacions i mostres de solidaritat de gironins i gironines, per fer arribar als seus compatriotes a través de Creu Roja Ucraïna. 

De cara als propers dies, però, tant Tetyana Svirska com Oksana Atamanuyk han fet una crida a vehicular les ajudes a través de donacions econòmiques a entitats, com Creu Roja, que tenen una delegació al país ucraïnès i estan treballant al territori, fet que permet que puguin donar resposta a les necessitats canviants que hi hagi en cada moment.

La Generalitat de Catalunya ha habilitat una adreça de correu electrònic (comiteacollida.igualtat@gencat.cat) per canalitzar els oferiments de recursos (espais residencials, feina, etc.) de la ciutadania.

Actualment hi ha 409 homes i dones provinents d’Ucraïna que estan empadronats a la ciutat. És la desena comunitat de persones estrangeres residents a Girona més nombrosa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.