Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 24a edició del Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG programa sis projeccions sobre gestes alpinistes d’arreu del món

Les sessions tindran lloc als Cinemes OCine de Girona entre el 10 i el 31 de març de 2022.

El regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran i el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), Francesc Cayuela, han presentat aquest matí la 24a edició del Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG. La mostra, que enguany se celebrarà del 10 al 31 de març, comptarà amb la projecció de sis documentals sobre proeses d'alpinistes i les històries de superació que hi ha al seu darrere. També han participat en la presentació Bru Busom, protagonista del documental inaugural Denali, Slovack Direct i el gironí Xevi Esgleas, protagonista de Sweet Home Kamchatka, que es podrà veure en la tercera jornada de la mostra. 

Girona és un referent en el món de l’esport masculí i femení, entre d’altres raons, perquè hi ha entitats com l’entitat centenària GEiEG, que demostra el seu vincle amb la ciutat anant més enllà de l’àmbit esportiu. En aquest cas ho fa evident amb l’organització d’aquesta activitat sociocultural, referent en l’àmbit dels cicles i festivals de muntanya, que es consolida com a projecte audiovisual després de 24 edicions i diferents premis i reconeixements internacionals”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

El cicle de projeccions començarà el 10 de març amb Denali. Slovak Direct, que relata l'expedició de Bru Busom i Marc Torralles a Denali, a Alaska, per l'itinerari més complicat a la cara sud del cim més alt d'Amèrica del Nord. El següent dijous, dia 17, serà el torn de Valhalla. Cielo de Roca, protagonitzada per la família Marín. El gran arc de Getu, a la Xina, és l'escenari principal d'una història d'alegries, llàgrimes, obstacles inesperats, un clima advers, amistat i escalada entre els germans Edu i Àlex i el seu pare Francisco.

El 24 de març es projectaran dos documentals protagonitzats per un grup d'esquiadors de muntanya, entre els quals es troba el gironí Xevi Esgleas, que un dia va decidir deixar enrere el camí marcat per atrevir-se a explorar horitzons insòlits. South Ossetia. The Untouched Land narra el viatge a Ossètia del Sud, una terra marcada pel conflicte i on el que van descobrir va superar de llarg les seves expectatives. Amb Sweet Home Kamchatka el grup es trasllada a la península de l'extrem est de Rússia on, amb la jove campiona del món d'esquí de muntanya Ekaterina Osichkina, descobriran com es viu en aquest punt del planeta.

El cicle finalitzarà el 31 de març amb dues projeccions reconegudes al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. The Icefall Doctor segueix a Ang Nima i el seu equip de xerpes durant la seva ascensió per la galera de Khumbu, a l'Everest. Aquesta peça va obtenir el premi BBVA al millor film de muntanya del festival. Per últim, Antartica. Mon Rêve de l'Extrême Sud narra la història d'Yvan Estienne, un jove nascut a prop del massís alpí dels Ecrins, destinat a ser un obrer o pastor, però a qui la passió per la muntanya i l'aventura va portar pels racons del món més impressionants. Aquest últim va rebre el premi Grandvalira al millor film d’Esports de Muntanya.

Totes les sessions seran d'accés gratuït, amb aforament limitat i reserva prèvia i tindran lloc als cinemes OCine de Girona. El Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, EsportCat i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Programa del 24è Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG
OCine Girona
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.