Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La tragèdia del Prestige arriba al Teatre Municipal amb “N.E.V.E.R.M.O.R.E.” 

L’espectacle del Grup Chévere enceta la programació d’arts escèniques de la nova temporada a l’equipament municipal. Per primera vegada s’hi representarà una funció accessible amb subtítols, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars.

Aquest dissabte, dia 22 de gener, el Grup Chévere presentarà al Teatre Municipal de Girona l’espectacle N.E.V.E.R.M.O.R.E., una obra que esdevé un viatge emocional al voltant de la catàstrofe del petrolier Prestige. La representació, que arriba a la ciutat després del seu pas reeixit pel Teatre Lliure i el Centro Dramático Nacional, encetarà la programació d’arts escèniques de la nova temporada de l’equipament municipal. 

Amb aquesta funció s’exhibirà per primera vegada al Municipal una obra teatral que inclourà subtítols, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars per a persones amb discapacitat sensorial i també per a gent gran. La iniciativa sorgeix gràcies a través de la col·laboració entre el Teatre Municipal de Girona i Teatre Accessible, un projecte que es dedica a integrar mesures d’accessibilitat al teatre. Al mes d’abril, concretament el dia 1, l’obra La batalla de los ausentes, de la companyia La Zaranda, també arribarà a l’escenari gironí en format accessible.

Treball documental i memòria escènica

L’objectiu de N.E.V.E.R.M.O.R.E. va més enllà de la simple representació teatral. Així doncs, la companyia utilitza procediments documentals per crear ficcions a partir de la memòria col·lectiva, un enfocament que es disposa a comprovar si la història del vaixell va ser alguna cosa més que una catàstrofe ecològica i es va erigir, per tant, en una advertència de tot el que havia d’arribar. En aquest sentit, la peça de teatre documental no només rescata la catàstrofe mediambiental que va tenir lloc el novembre de 2002 des d’una perspectiva testimonial, així com les seves conseqüències vint anys més tard dels fets, sinó que també avança cap als nostres dies per fer confluir aquesta història amb l’actual pandèmia de la Covid-19.

El Grup Chévere, que el 2014 va rebre el Premi Nacional de Teatre, és una companyia d’agitació teatral en actiu des de l’any 1988 que combina una proposta creativa tant irreverent com genuïna, sempre amb un rerefons on destaca el ferm compromís social, polític i cultural. Un exemple d’aquest treball és N.E.V.E.R.M.O.R.E., títol que neix arran del poema d’Edgar Allan Poe titulat The Crown (El corb) i que, també, fa referència al nom de la plataforma ciutadana que va sorgir com a resposta popular a la gestió que es va efectuar de la catàstrofe, anomenada Nunca Máis. 

L’espectacle, dirigit pel dramaturg, activista i director gallec Xron, està interpretat per Manuel Cortés, Miguel de Lira, Patricia de Lorenzo, Borja Fernández, Mónica García i Arantza Villar, que donen veu a sis persones que van viure en primera línia l’enfonsament del petrolier davant les costes gallegues.

La representació de N.E.V.E.R.M.O.R.E. al Teatre Municipal de Girona tindrà lloc el 22 de gener, a les 20 h, amb uns preus de les entrades que oscil·len entre els 8 i els 20 euros. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.