Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona invertirà prop de 2 milions d’euros per renovar i reforçar l’enllumenat del parc de la Devesa

L’actuació té com a objectiu principal millorar la sensació de seguretat i augmentar la visibilitat de les persones usuàries de l’espai

Imatge de la presentació

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, han presentat aquest matí els trets principals del projecte de renovació de les instal·lacions d’enllumenat públic del parc de la Devesa. Les actuacions previstes tenen un pressupost estimat de 1.824.044,24 euros.

Les obres tenen com a objectiu principal proporcionar un nivell d’il·luminació suficient per millorar la sensació de seguretat dins del parc i, alhora, aconseguir un nivell de contaminació lumínica reduït sense que això afecti la bona visibilitat de les persones usuàries de la Devesa. Algunes de les accions que es portaran a terme seran unificar les lluminàries -tant tècnicament com estèticament i sota criteris d’eficiència energètica-, soterrar tot el cablejat o substituir els quadres elèctrics, a més de retirar les estructures actuals –amb instal·lacions principalment aèries-, la majoria de les quals estan obsoletes. 

“És un projecte treballat amb molta il·lusió i ambició perquè el parc de la Devesa es converteixi en un espai cada vegada més amable i acollidor, que això és el que ens demana la ciutadania i nosaltres hi coincidim. Aquestes accions han de donar encara més vida al parc”, ha ressaltat l’alcaldessa Marta Madrenas.

Està previst que les actuacions s’executin en quatre fases més una fase complementària i que es comenci per les zones amb instal·lacions amb més mal estat o que puguin generar més percepció d’inseguretat i, per tant, l’ordre en les intervencions al parc no correspondrà necessàriament amb el número atorgat dins del projecte. La Fase 1 englobarà les accions al passeig de la Sardana i als vials principals de la part dreta d’aquest passeig; la Fase 2 inclourà les illes interiors del parc, el camp de futbol i la zona de pícnic; la Fase 3 consistirà en arranjar l’espai de la “façana” de la Devesa –a la zona més propera al carrer del Riu Güell-, i la Fase 4 se centrarà en la zona del costat del Palau Firal i l’Auditori Palau de Congressos i el passeig entre l’Auditori i el passeig de la Sardana. La fase complementària consistirà en una sèrie d’actuacions al voltant del Camp de Mart per reforçar tres àmbits concrets: l’accés a la zona esportiva, l’àmbit del parc de cal·listènia i l’espai per al passeig de gossos.

“El projecte es tradueix en un cost important que pràcticament s’apropa als dos milions d’euros. Per aquest motiu, es va plantejar la divisió del projecte en fases per poder començar els treballs sense haver d’esperar a disposar de tots els diners per poder-ho fer possible. Això ens permetrà anar avançant fase a fase”, ha explicat el regidor Lluís Martí.

Tot i que el projecte té la voluntat d’homogeneïtzar les instal·lacions d’enllumenat dins del parc, fa propostes diferents segons si es tracta de vials amples o estrets o d’acord amb l’estat dels arbres que hi hagi a cadascun dels espais per tal de minimitzar els efectes de l’obra en les arrels.

Els nous punts de llum que s’instal·laran al parc –tots de tipus LED- disposaran d’un sistema de telegestió, per tal de poder programar i modificar el flux de les lluminàries segons diferents necessitats.

Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.