Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona millorarà la calçada de la rambla de Xavier Cugat i del carrer de Sant Gregori

Les obres d’asfaltatge es duran a terme durant el mes de gener, i comportaran afectacions circulatòries

L’Ajuntament de Girona millorarà aquest mes de gener la calçada de la rambla de Xavier Cugat i d’un tram del carrer de Sant Gregori, entre el carrer de Can Sunyer i la rotonda de Taialà. Les obres d’asfaltatge, que tindran lloc del 17 de gener a l’1 de febrer, comportaran afectacions en la mobilitat, i obligaran a tallar la circulació de vehicles en alguns punts de les vies. Per tal de minimitzar l’afectació del trànsit, els treballs s’han organitzat en tres fases: la primera, del dilluns 17 de gener a les 8 h, fins al dimarts 25 de gener a les 20 h; la segona, del dimecres 19 de gener a les 8 h, fins al divendres 27 de gener a les 20 h, i la tercera, entre el dilluns 24 de gener a les 8 h i fins al dimarts 1 de febrer a les 20 h.

“Som conscients que durant quinze dies les restriccions afectaran la mobilitat del conjunt de la zona de Fontajau i també dels barris de l’entorn, però demanem comprensió a la ciutadania perquè es tracta d’unes obres d’asfaltatge importants per deixar en les millors condicions uns carrers on circula molt trànsit. Quan els treballs acabin, beneficiaran tant les persones conductores com també els vianants i veïns i veïnes. En les properes setmanes anirem executant tots els asfaltatges adjudicats, que seran una millora per a molts barris de la ciutat”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

La primera fase suposarà el tall del vial nord de la rambla de Xavier Cugat, en sentit Sant Gregori. Els vehicles procedents de l’avinguda de França es desviaran pel carrer de la Font de l’Abat i l’avinguda de l’Amical Mauthausen. També es podrà circular en direcció Sant Gregori accedint-hi des de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan. Els trams de carrer que desemboquen al vial afectat, quedaran tallats a l’alçada del carrer de Valentí Almirall i Llozer, però s’hi garantirà l’accés dels veïns i veïnes. 

Durant tot el període, l’accés als guals del vial nord de la rambla quedarà restringit en horari laboral, de les 8 h a les 20 h, així com alguna nit puntual. En aquest cas, se n’informarà degudament el dia abans. Quant al cas concret del gual de la rambla de Xavier Cugat, 48, s’hi haurà d’accedir des de l’avinguda de l’Amical Mauthausen.

L’L5 del bus urbà desviarà el seu recorregut per l’avinguda de França, la rotonda de la plaça de la Vila de Perpinyà i l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, fins a reincorporar-se al recorregut habitual. Totes les parades d’aquesta línia al llarg del vial nord de la rambla, quedaran anul·lades.

Durant la segona fase, del 19 al 27 de gener, es tallarà el tram del carrer de Sant Gregori comprès entre el carrer de Can Sunyer i la rotonda de Taialà, i la circulació de vehicles, tant en sentit Girona com en sentit Sant Gregori, es desviarà pel carrer de Roberto Bolaño Ávalos. L’accés al carrer de Montbó s’haurà de fer des del carrer de la Riera Bullidors, mentre que al carrer de Joan Badia i Casañas s’hi haurà d’accedir des del carrer de Can Sunyer. Per contra, es permetrà la circulació al carrer de Sant Gregori en el tram que va de la rotonda de Domeny fins al carrer de la Font de la Teula, on els vehicles hauran de girar obligatòriament. L’accés als guals del tram afectat quedarà restringit en horari laboral, de les 8 h a les 20 h, així com alguna nit puntual. En aquest cas, se n’informarà degudament el dia abans.

Finalment, la tercera fase consistirà en el tall del vial sud de la rambla de Xavier Cugat, en sentit cap al centre de Girona. Aquest darrer període començarà la setmana del 24 de gener, sempre que s’hagi realitzat completament la primera fase, i acabarà previsiblement l’1 de febrer. Mentre durin els treballs, els vehicles procedents de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i del carrer de Sant Gregori en direcció centre es desviaran pel pont de Fontajau. També es podrà accedir a la rambla des de la rotonda de la plaça de la Vila de Perpinyà i l’avinguda de França. Els trams de carrer que desemboquen al vial afectat, quedaran tallats a l’alçada del carrer de Fontajau, però s’hi garantirà l’accés dels veïns i veïnes, ja sigui des d’aquest mateix carrer o des de l’aparcament del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau.

L’accés als guals del vial sud de la rambla quedarà restringit en horari laboral, de les 8 h a les 20 h, així com alguna nit puntual. En aquest cas, se n’informarà degudament el dia abans. En el cas concret dels guals de la rambla de Xavier Cugat, números 45 i 25, s’hi haurà d’accedir des dels carrers de Fontajau i d’Antoni Varés i Martinell, respectivament.

De nou, la línia L5 del bus urbà es veurà afectada per les obres. Els autobusos desviaran el seu recorregut pel pont de Fontajau, el carrer de Joaquim Vayreda, el passeig de la Devesa i l’avinguda de Ramon Folch, on es reincorporaran al recorregut habitual. Totes les parades d’aquesta línia al llarg del vial sud de la rambla de Xavier Cugat, quedaran anul·lades.

Podeu consultar tota la informació sobre les incidències de trànsit a la pàgina del web municipal girona.cat/incidencies.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.