Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2022

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or torna al camp de Mart de la Devesa de Girona en el seu 10è aniversari

L’edició d’aquest 2022, que tindrà lloc del 17 al 22 de febrer, recupera la seva ubicació original després d’un any de parèntesi al pavelló de Fontajau per la pandèmia de la COVID-19. La programació artística inclourà 16 representacions i s’hi presentaran 24 atraccions mai vistes a Europa, amb més de 80 artistes vinguts d’una dotzena de països, i noves disciplines com la xarxa aèria o les anelles.

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or torna al camp de Mart de la Devesa de Girona en el seu 10è aniversari. Aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, Genís Matabosch, han presentat la programació artística i les activitats paral·leles del festival d’enguany. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que “tornen a fer un goig extraordinari totes les atraccions inaudites que tindrem un any més a Girona de la mà del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or. Des de la ciutat hem construït amb el festival una relació ben estable i profitosa per a la ciutat perquè activitats com el circ no només aporten cultura i art, sinó que també aporten dinamisme econòmic. Quan diem que a Girona ens hem reactivat molt més ràpid que tot el nostre entorn, és gràcies a seguir confiant en activitats com aquesta que aporten visitants a la nostra ciutat, als comerços, als hotels i a la restauració. Per nosaltres aquesta és una línia d'actuació que ens aporta molts bons resultats, i que fa temps que seguim perquè és un bon instrument per ajudar a la ciutadania”. 

Per la seva banda, el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha remarcat que “ens fa especial il·lusió celebrar aquest 10è aniversari. Els últims anys han estat difícils per la pandèmia de la COVID-19 i el festival, amb un gran esforç i implicació de tothom, sempre s’ha pogut mantenir. Volem reafirmar, des de la Diputació de Girona, el nostre compromís amb aquest esdeveniment, que converteix Girona en l’epicentre de l’activitat circense mundial amb una proposta única, de gran complexitat tècnica i artística i transversal, per a totes les edats”. 

En aquesta edició, que tindrà lloc del 17 al 22 de febrer, l’escenari tornarà a ser la gran carpa sense màstils plantada al camp de Mart, al parc de la Devesa de Girona, després que l’any passat la situació epidemiològica obligués a traslladar-lo fins al pavelló de Fontajau i a celebrar-lo a finals de juny. 

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or va néixer l’any 2012 amb el propòsit d’oferir-hi cada any les millors atraccions mai vistes abans en els circs europeus. En aquesta ocasió i a falta de les darreres confirmacions, hi participaran més de 80 artistes vinguts d’una dotzena de països. En total, 24 atraccions que competiran davant d’un jurat internacional format per 15 importants persones expertes en circs vinguts de tot el món. 

“Aquest cop no hem pogut assistir a altres festivals internacionals, cancel·lats per la pandèmia, i diàriament, hem visualitzat desenes de candidats a través de vídeo”, ha explicat el director del festival, Genís Matabosch, que ha remarcat: “Hem dedicat dos anys, des que va acabar l’edició del 2020, per seleccionar les atraccions participants del 10è aniversari. Hem dedicat més temps que mai en la prospecció mundial a la recerca de l’excel·lència artística i crec que hem aconseguit confeccionar un programa excepcional”.

Nous artistes

Aquest migdia, s’han anunciat 21 de les 24 atraccions d’aquesta edició. Hi participen, entre d’altres, el Gran Circ Bolshoi de Moscou, la companyia estatal de circ de Rússia “Rosgoscyrk”, la companyia Royal Circus de Gia Eradze, el Circ Nikulin de Moscou, el Circ de la República d’Udmurtia, el circ estatal d’Uzbekistan i de Kazakhstan, a banda d’artistes independents de Mongòlia, Xile, Argentina, Equador, Estats Units o Canadà. Cap d’ells havia actuat prèviament al festival. 

Per tercera vegada, la gran carpa sense columnes del Camp de Mart s’unirà al Palau de Fires, escenari del Circus World Market, l’única fira sectorial d’empreses del sector circense al món. Dels dos espais, en resulten 8.430 m2 dedicats al circ internacional de qualitat. 

Aforament al 70 %

Les dues semifinals del festival (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es realitzaran en 16 representacions amb un aforament limitat al 70% per les últimes mesures aplicades pel Procicat. En aquest sentit, s’ha passat de les 2.400 entrenades per funció a 1.680. En total, s’han posat a la venda 27.000 entrades, de les quals ja se n’han venut 12.300. Es poden adquirir per Internet al lloc web oficial del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. Els preus oscil·len entre els 10 i els 95 euros.

L’organització del festival mantindrà els protocols sanitaris i les mesures de seguretat davant la COVID-19 que es van aplicar la setmana passada durant el Gran Circ de Nadal. Així, s’incrementaran els accessos i es reforçarà la ventilació. 

Així mateix, l’organització intenta cada any acostar aquest esdeveniment a tots els segments de públic. En aquesta línia, col·labora amb el programa Apropa Cultura i ha reservat enguany 600 localitats per a entitats que treballen amb persones en risc d’exclusió social. A més, durant els dies 17 i 18 de febrer, més de 6.000 nens i nenes assistiran a les representacions especials dels matins per a les escoles. 

D’altra banda, els infants menors de dos anys pagaran una entrada simbòlica d’1 euro. Els diners que es recaptin es destinaran íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona. 

Les xifres de 10 anys de festival

En les seves nou primeres edicions, el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or ha anat creixent fins a consolidar-se com una cita de referència per a la descoberta de nous talents, la plataforma de llançament de les noves estrelles del sector. En aquesta dècada, ha presentat 689 artistes que han ofert 209 atraccions mai vistes prèviament a Europa Occidental a 255.788 persones espectadores en 46 dies d’espectacles. S’han fet 32 funcions escolars i 91 representacions al públic en general.

Festival Internacional del Circ Elefant d’Or
Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.