Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona bateja una plaça de Pont Major amb el nom de Teresa Borín i Arbat

L’espai dedicat a l’activista i sindicalista gironina se situa entre els carrers de l’Illa de Formentera, de Portlligat, de l’Illa de La Gomera i de Ramon Llull

Imatges de la descoberta de la placa

L’Ajuntament de Girona ha batejat amb el nom de l’activista i sindicalista gironina Teresa Borín i Arbat una plaça del barri de Pont Major. Aquesta tarda ha tingut lloc la descoberta de la placa a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; de la secretària general de CCOO de les comarques gironines, Belen López; de la representant de l’Associació Amics del Poble Sahrauí, Montserrat Rodríguez, i de familiars i amistats de la Teresa Borín. També han assistit a l’acte representants dels grups de govern JuntsxCat i Esquerra Republicana, i dels grups municipals de Guanyem Girona i el PSC.

Per donar inici a l'acte, el regidor Martí Terés ha donat la benvinguda a tothom i ha recordat que “la Comissió del Nomenclàtor és una de les eines que tenim per retre homenatge a les trajectòries de compromís de les persones que han estat vinculades amb la ciutat, i això és el que fem aquesta tarda, homenatjant la gironina Teresa Borín”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que “avui fem un petit pas per reconèixer el paper de les dones, de les dones amb compromís, i concretament de la Teresa Borín, qui va ser una activista i feminista compromesa, que va donar suport a altres dones donant-los eines per lluitar contra la repressió. És important que fem actes com el d'avui, on recordem i mostrem a les generacions futures en un lloc visible, els homes i les dones que han lluitat per fer la nostra comunitat més feminista i, per tant, més justa”.

Aquesta plaça, fins ara sense denominar, es troba situada al barri de Pont Major, entre els carrers de l’Illa de Formentera, de Portlligat, de l’Illa de La Gomera i de Ramon Llull. La Comissió del Nomenclàtor de Girona i el Ple van aprovar el nom de Teresa Borín i Arbat arran de la petició de la CUP – Crida per Girona.

Teresa Borín i Arbat (Girona, 1947 - 2006) va ser una activista, sindicalista i feminista gironina. Militant de base del sindicat Comissions Obreres i membre de l’Assemblea Permanent per la Llibertat dels Independentistes Catalans Detinguts, Borín és reconeguda tant per la seva tasca com a sindicalista, amb una trajectòria de més de 20 anys, com per la seva faceta d’activista. En aquest camp destaca especialment la seva lluita a favor del feminisme.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.