Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El pianista Chucho Valdés actua aquest dissabte al vespre a l’Auditori de Girona

Considerat com una de les figures més influents del jazz afrocubà modern, oferirà un recorregut musical a piano sol per la seva carrera de més de 60 anys. A partir d’aquest divendres, caldrà mostrar el passaport Covid per accedir als serveis de restauració de l’Auditori.

Aquest dissabte 4 de desembre, a les 20 h, l’Auditori de Girona acollirà l’actuació del reconegut pianista Chucho Valdés, que oferirà un concert de piano sol, amb un recorregut per la seva carrera. Les entrades estan a la venda a www.auditorigirona.org

Considerat com una de les figures més influents del jazz afrocubà modern, Chucho Valdés (Quivicán - Cuba, 1941) torna a portar la seva mestria a l’Auditori, amb l’estrena d’algunes composicions i alhora amb un recorregut musical per la seva carrera de més de 60 anys. Pianista, compositor i arranjador cubà, ha sabut combinar a la perfecció elements de la tradició musical afrocubana, jazz, música clàssica i rock, amb un estil molt personal. 

La seva carrera va començar precoçment, sota la influència del seu pare, també pianista (Bebo Valdés) i de la seva mare (Pilar Rodríguez), professora de cant i de piano. Amb quinze anys va formar el seu primer trio de jazz, i el 1959 va debutar a l’orquestra Sabor de Cuba, dirigida pel seu pare. A partir d’aquí, va treballar de pianista en diversos teatres i orquestres, fins que al 1970 va debutar al Festival Internacional de Jazz Jamboree a Polònia, amb l’Orquestra Cubana de Música Moderna, esdevenint el primer grup cubà que va participar en un festival d’aquest gènere a l’estranger. Aquí va entrar entre els cinc millors pianistes del món, juntament amb Bill Evans, Oscar Peterson, Herbie Hancock i Chick Corea. El 1972, després de gravar l’LP Jazz Batá, funda Irakere, considerat el grup més important de la història de la música cubana de la segona meitat del segle XX. Una explosiva mescla de jazz, rock, música clàssica i tradicional cubana, amb un so que va revolucionar la música llatina. Més tard vindrien discos com Chucho’s Steps, Border-free, gires mundials i diversos reconeixements, entre ells diversos premis Grammy i Grammy Llatins.

A l’Auditori interpretarà peces del seu nou treball, Jazz Batá 2, guardonat amb el Grammy Llatí al millor àlbum de jazz llatí 2019 i considerat un dels 50 millors àlbums llatins de la dècada per la revista Billboard. Les entrades per al concert ja estan a la venda i es poden adquirir a www.auditorigirona.org

Passaport Covid

Seguint la normativa actual, a l’Auditori de Girona se segueixen aplicant de manera estricta totes les mesures per fer de l’equipament un espai segur. En aquest sentit, a partir del pròxim divendres 3 de desembre, caldrà mostrar el passaport Covid per accedir als serveis de restauració de l’Auditori. Seguint les directrius sanitàries, no farà falta mostrar aquest document per assistir només als concerts.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.